Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Miguel Ángel Navarro Gimeno

 

Miguel Ángel Navarro Gimeno
Va iniciar els seus estudis en el si de la Banda Primitiva de Llíria i els va continuar en el Conservatori de València, sent els seus principals professors D. Enrique Rioja Lis i D. Vicente Campos. Va realitzar els seus estudis superiors de trompeta en el Conservatori Superior de Barcelona amb D. Jaime Espigolé i Douglas Prosser graduant-se amb Matrícula d'Honor i Premi d'Honor de Grau Superior. Va completar els seus estudis en Fribourg (Alemanya) i Los Angeles (E.E.U.U.) amb el professor Anthony Plog i va treballar esporàdicament amb  professors com Phil Smith (New York Philarmonic), Klaus Walendorf (Berlín Philarmonic), Brent Dutton (San Diego Symphony), Mark Gould (Metropolitan Opera de New York) , entre d'altres.
Com a solista va actuar en diverses ocasions en el cicle “Orgues de Catalunya”, Festival d'Orgues d'Astúries, Setmana Religiosa d'Avilés o Setmana Religiosa de Conca. Ha realitzat tres cicles de recitals a Andalusia, Catalunya i Castella La Manxa, gravant per a Ràdio Nacional d'Espanya i Catalunya Ràdio i estrenant la peça Hominid Suite, composta especialment per a ell pel compositor americà Arthur Brooks ( Universitat de Boca Raton. Florida).
Ha sigut guardonat amb el Primer Premi en l'especialitat de Vent-Metall en el Concurs Nacional de Joventuts Musicals.
La seua experiència orquestral és amplia havent sigut titular en l'Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya des de 1989 fins 1992 i en l'Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries des de 1992 fins 2005, moment en què decideix sol·licitar una excedència voluntària i dedicar-se plenament a la pedagogia. També ha col·laborat amb orquestres com l'orquestra de Cambra de la Comunitat Europea, Camerata de Florència (Itàlia), Orquestra de Cadaqués, Virtuosos de Moscou, Orquestra d'Hilbroun (Alemanya), Orquestra de Sofía (Bulgària), o l'Orquestra de RTVE, a més ha representat a Espanya en l'Orquestra Mundial de Joventuts Musicals en les seues gires per Canadà, Sud-Amèrica i Europa baix les batutes de Vernon Hadley i Charles Duttoit.
En el terreny docent ha sigut des de 1994 professor en el Conservatori Professional “Julián Orbón” d'Avilès fins 2004, en el Conservatori Professional de Gijón de 2001 a 2003 i en el Conservatori Superior d'Oviedo de 2003 a 2008. Des de 2005 és professor de Trompeta i Repertori Orquestral en el Postgrau de la Universitat d'Oviedo d'Anàlisis i Interpretació Musical. És professor habitual en les trobades de la Jove Orquestra del Principat d'Astúries i en l'Escola Internacional de la Fundació Príncep d'Astúries. Ha impartit cursos a Barcelona, València, Alacant, Albacete, Astúries, Valladolid, Osca, etc.
És creador i director de l'Ensemble Trompetomaniac, grup que col·labora habitualment amb el compositor Llorens Barber en els seus macroespectacles piromusicals. Durant varis anys ha sigut director de la Banda de Música de Noreña (Astúries) i és hui en dia director de la Banda i Acadèmia de Música de Langreo (Astúries). Recentment ha obtingut el Diploma d'Estudis Avançats (D.E.A.) per la Universitat d'Oviedo i realitza una tesis doctoral sobre la pedagogia de l'instrument en el S.XIX.
Actualment és professor en el Conservatori Superior de Castelló, en el Postgrau de la Universitat d'Oviedo “Anàlisis i Interpretació Musical” i en l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.
I des del dia 02 de l'actual mes de març passa a ocupar el càrrec de director de la Banda Juvenil Primitiva.