Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Directors honorífics

Juan V. Mas QuilesJuan Vicente Mas Quiles va nàixer en Llíria (València) l'any 1921, i a primerenca edat va començar els estudis musicals en la Banda Primitiva de la dita ciutat, de la que prompte formaria part com a flautista. Pels consells del seu mestre, D. José Llopis, va revalidar els estudis de Solfeig en el Conservatori de València on va començar Harmonia i Piano amb els professors Sosa i Lapiedra.
En plena joventut va ingressar com a músic militar per oposició. Després d'adquirir els coneixements de Contrapunt i Fuga, Composició, Orquestració i Instrumentació de Banda obté, també per oposició, l'ingrés en el Cos de Directors Músics de l'Exèrcit. Després de diversos destins en diferents ciutats és traslladat a València on alterna la seua labor professional amb la direcció de l'Orquestra Simfònica d'aquesta ciutat, havent dirigit a més de les més destacades Bandes, no tan sols de la Regió Valenciana, sinó estrangeres (Bèlgica, França, Holanda, EE.UU., Argentina, etc.), les Orquestres Municipal de València, «Aula» de Saragossa i la del Conservatori de Sant Sebastià.

Llegir més...

Rafael Frühbeck de BurgosRafael Frühbeck de Burgos va nàixer a Burgos en 1933, va estudiar en els Conservatoris de Bilbao i Madrid violí, piano, teoria i composició i, més tard, direcció d'orquestra en l'Escola Superior de Música de Munic, on es va graduar "Summa cum Laude". Va rebre també el Premi Richard Strauss.

Rafael Frühbeck ha sigut director de l'Orquestra de Bilbao (1958- 1962), de l'Orquestra Nacional d'Espanya (16 anys, de 1962 a 1978), de les Simfòniques de Düsseldorf (1966- 1971) i de Montreal (1974- 1976), Principal Director Invitat de l'Orquestra Simfònica Nacional de Washington D.C. i de la Simfònica Yomiuri Nippon de Tòquio (10 anys, 1980- 1990), Director Titular de la Simfònica de Viena (1991-96), Director Musical de la Deutsche Oper de Berlín (1992-97) i Director Titular de la Rundfunk Symphonie Orchester de Berlín (setembre 1994-octubre 2000).

 

Llegir més...

Manuel Galduf VerdeguerManuel Galduf Verdeguer va nàixer a Llíria (València) i va estudiar en el Conservatori de València. Va ampliar estudis de direcció amb Volker Wangenheim i posteriorment amb Igor Markevitch. Es va presentar a Europa amb l'Orquestra Nacional de l'Òpera de Montecarlo en 1970, i a Espanya amb l'Orquestra de RTVE. Ha dirigit orquestres com la Nationale de France, Philarmonia Hungarica, Nison Symphony Orchestra de Tòquio, English Chamber Orchestra, Dresdner Philharmoniker, Bayerischen Rundfunks de Munic, Nacional de Veneçuela, Sodre de Montevideo, OFUNAM de Mèxic, Orquestra del Festival de Florida, etc., així com la majoria de les orquestres espanyoles.

Llegir més...