Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
Juan V. Mas QuilesJuan Vicente Mas Quiles va nàixer en Llíria (València) l'any 1921, i a primerenca edat va començar els estudis musicals en la Banda Primitiva de la dita ciutat, de la que prompte formaria part com a flautista. Pels consells del seu mestre, D. José Llopis, va revalidar els estudis de Solfeig en el Conservatori de València on va començar Harmonia i Piano amb els professors Sosa i Lapiedra.
En plena joventut va ingressar com a músic militar per oposició. Després d'adquirir els coneixements de Contrapunt i Fuga, Composició, Orquestració i Instrumentació de Banda obté, també per oposició, l'ingrés en el Cos de Directors Músics de l'Exèrcit. Després de diversos destins en diferents ciutats és traslladat a València on alterna la seua labor professional amb la direcció de l'Orquestra Simfònica d'aquesta ciutat, havent dirigit a més de les més destacades Bandes, no tan sols de la Regió Valenciana, sinó estrangeres (Bèlgica, França, Holanda, EE.UU., Argentina, etc.), les Orquestres Municipal de València, «Aula» de Saragossa i la del Conservatori de Sant Sebastià.
Ha compost obres per a Cors, tres obres infantils estrenades a Sevilla, així com per a Banda. Heus ací les més conegudes: Triunfa la Paz, Al redoble del Tambor, Marcha de los Paracaidistas, División nº 3, Marcha de los Gladiadores, Sones de Triunfo, Hacia el Horizonte, las marxes de processó, Nuestra Señora de las Nieves i Vírgen del Olvido, les marxes fúnebres Esperanza Macarena, Entrada en Jerusalén i Vírgen de la Piedad. Els pasdobles, Fiestas en Dax, Olé mi morena, Vicente Gerardo, Dos sonrisas, Clarinera Major. Totes aquestes obres han sigut editades bé per Harmonia o per Edicions Molenaar (Holanda) on té publicada també la Dansa dels oficis per a quintet de vent. Edicions Piles li ha publicat el seu Scherzo en re menor, per a orquestra, així com també Pregària a Santa Cecília, en versió per a Orquestra i versió per a un grup d'instruments de vent.
A banda d'aquestes obres originals seues Mas Quiles és ben conegut per les instrumentacions per a Banda de diverses obres pianístiques d'Albéniz, Schumann i Fauré (editades per Molenaar) el mateix que per la transcripció per a Cors, Solistes i Banda de la coneguda obra de Carl Orff «Carmina Burana» editada per Schott, Magúncia (Alemanya).
En el camp de la pedagogia té obres com  Introducción al estudio de la Armonía, La Modulación en los estudios de la Armonía tradicional i la més recent Apuntes de instrumentación para Bandas de Música, totes elles publicades per Piles.
 
Va rebre el premi "Ejército" el 1973. Per les seves contribucions a l'entitat, la Banda Primitiva de Llíria el va nomenar director honorífici el 1956.