Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Publicat a INFORMACION.ES

Castell de l'Olla   Més de cinquanta mil persones de tota la Marina Baixa i la província van invadir literalment la platja de l'Olla d'Altea el dissabte a la nit per a presenciar un dels espectacles Pire-musicals més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, el Castell de l'Olla, que ha celebrat la seua Vint-i-unena edició, gràcies a la Confraria de Sant Llorenç, presidida per José Navarro "Barranquí".
Un total de dos mil quilos de pólvora van inundar de llum i color el cel de la badia al so de la batuta del compositor Andrés Valero-Castells, encarregat de guiar els compassos de la Primitiva de Llíria i el grup de percussió Kontakte.
Una "nit màgica" per a "disfrutar de tres coses elementals per als alacantins: el mar, la pólvora i la música", segons la van descriure l'alcalde d'Altea, Andrés Ripoll, i el Casteller d'Honor de 2008, Armando Sala, vicepresident de la CAM, que va ser l'encarregat d'arreplegar el reconeixement que enguany s'ha concedit a l'entitat, per ser una de què "més activament ha impulsat i recolzat el Castell", segons va destacar el diputat de Turisme, Sebastián Fernández.
Milers de persones, cotxes i barcos van abarrotar, com de costum, l'entorn de Vila Gadea per a presenciar 24 minuts ininterromputs de focs, que van culminar amb una gran cascada que va cobrir de forma espectacular tota la badia, a càrrec del pirotècnic Miguel Zamorano Caballer. Tampoc van voler perdre's l'esdeveniment altres autoritats com la subdelegada del Govern, Encarna Llinares o el conseller Rafael Blasco.
En esta edició s'ha demanat un estudi a la UMH per a comptabilitzar el públic, que creix any rere any.