Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Coral Polifònica

Empar Llàcer SanchisNatural de  Benifaió, inicia els estudis musicals a la seua localitat natal i continua la seua formació al Conservatori Superior de Música de València en l’especialitat de  flauta amb José Maria Ferriz i MªDolores Tomàs, obtenint  el Títol Superior   l’any 2000. Eixe mateix any comença la carrera de cant amb Estrella Estévez.
Compta amb la Diplomatura de Magisteri Musical i actualment estudia cant amb la soprano Gloria Fabuel al Conservatori Superior de València.
Ha realitzat diversos papers com a solista en els tallers i concerts del Conservatori: Te Deum de Charpentier, Dido i Eneas de Purcell i L’Israel a l’Egipte de Händel, entre altres.
Ha realitzat diversos cursos de Direcció Coral i Direcció Coral Infantil amb professors com Diego Ramon,  Juan Luis Martínez, J,Gil Tàrrega, Mònica Perales, Vicky Lumbroso, Francesc Perales.
Ha dirigit diverses corals i, actualment, és professora de l’assignatura de coral  a l’escola de música de l’Eliana i a l’escola de música de la Banda Primitiva de Llíria.
Entre 2001-2004  ha sigut membre de la Coral Catedralícia de València .
Des de 2003  col·labora assíduament amb el Cor de la Generalitat Valenciana al Palau de les Arts.

Des de la fundació de la Banda Primitiva l'any 1819 s'ha viscut l'afició a la música i als cors. El Cor obté gran relleu en les representacions dels lírics Betlems, de les obres en valencià, dels drames sacres i, sobretot, les de sarsuela, la qual cosa suposava tindre, a més de les parts solistes, que, curiosament, quasi sempre van ser les femenines, sobreeixint veus com Encarnación Santes o Maria Verdeguer.

En 1928 el llavors Director de la Banda Primitiva, mestre Llopis, a inciativa del llavors estudiant de Magisteri, en l'Escola Normal de València, Rafael Sornosa, i qui, posteriorment, dedicaria molts anys a la Societat tant de Secretari, com a President de la mateixa, va crear un cor de veus mixtes per a interpretar especialment polifonia. Des de llavors diversos mestres com Machancoses Cervera, Blanquer, Hernández, etc…, han volgut cultivar l'art coral, encara que centraven més el seu treball en la Banda Primitiva. En 1967 el professor de solfeig i fagot Vicente Barona Nácher va fundar el primer cor infantil de la Banda Primitiva. En els últims anys, i gràcies a la implantació de l'assignatura de Conjunt Vocal, s'ha incrementat el nivell de motivació, participació i qualitat, destacant les intervencions del conjunt coral en els festivals de cors organitzats per la Conselleria de Cultura (anys 1991-94). En 1994 amb motiu de la clausura del curs acadèmic, el cor va posar en escena, sota la direcció del mestre Barona, diverses antologies de fragments de sarsuela amb el títol En Zarzuela Viva i altres famoses sarsueles completes com El Rey que rabió, Los Gavilanes o El manojo de rosas amb èxit apoteòsic.

Llegir més...