Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Spanish Brass Luur MetallsDissabte 13 de desembre a les 19h tindrà lloc en el nostre Teatre el concert de l'Spanish Brass Luur Metalls . Un quintet de metalls creat l’any 1989 per cinc músics valencians. Es tracta d'un projecte musical eclèctic i innovador, que han anat desenvolupant al llarg dels anys en diversos camps: la interpretació, la pedagogia i la creació musical. Actualment realitzen gires per tot el món, cursos dirigits a la música de cambra  i  enregistraments de discos.

El seu repertori es un dels aspectes més acurats de les seves actuacions, junt amb la posada en escena. Entre els seus espectacles cal destacar: Concert del Desconcert (quintet de metalls), Metàl•lics (concert pedagògic), Brassiana (amb trio de jazz), Make a Brazz noise here (homenatge a F. Zappa, amb bateria). Col•laboren habitualment amb artistes de prestigi internacional, com Christian Lindberg, Carles Santos, Ole E. Antonsen o Kenny Wheeler. SPANISH BRASS Luur Metalls també aposta pel desenvolupament i creació de noves músiques, treballant tant amb compositors de reconegut prestigi, com amb joves de gran projecció.

SPANISH BRASS Luur Metalls interpreta obres concertants amb orquestra, destacant l’estrena a Europa, amb l’Orquestra Ciudad de Granada sota la direcció de Josep Pons, del Concert per a Quintet de Metalls i Orquestra de Corda, de Karel Husa. Amb la mateixa orquestra i director, ha realitzat l’estrena absoluta de Couleurs du Temps del prestigiós compositor Maurice Jarre. Recentment han estrenat La Devota Lasciva, de Juanjo Colomer, amb l’Orquesta de Castilla y León, dirigida per Alejandro Posada.
 

L’any 1996 obtenen el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació. És destriable la seva participació a la Gala d’Entrega de Premis Príncipe de Asturias de 1995, al Gran Teatro Campoamor de Oviedo (Espanya), difosa per televisió a més de 700 milions de persones.

Han publicat nou Cds i un DVD-Cd que mostren les seves múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (Disques du Solstice, França, 1996), No Comment (Cascavelle, Suïssa, 1998), La Escalera de Jacob (Anacrusi, España, 2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (Cascavelle, Suïssa, 2001), Delicatessen (Anacrusi, Espanya, 2002), Caminos de España (Cascavelle, Suïssa, 2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (Cascavelle, Suïssa, 2004), Gaudí’um (Anacrusi, Espanya, 2005), Metàl.lics (l’Auditori de Barcelona, 2006) i Retaule de Nadal amb l’Orfeó Valencià Navarro Reverter (Anacrusi, Espanya, 2006).

COMPONENTS

Carlos Benetó Grau.- Trompeta
Juanjo Serna Salvador.- Trompeta
Manuel Pérez Ortega.- Trompa
Indalecio Bonet Manrique.- Trombó
Sergio Finca Quirós.- Tuba
 

PROGRAMA

I PART

Entrada de la Reina de Shaba de G.F. Haendel
Concert en Sol menor (BWV 1041) de J.S. Bach
Història d'un mutant de J. Colomer
II PART

Preludi (La Revoltosa) de R. Chapí
El Cafetín de Buenos Aires de M. Mores
Desafinado de A. C. Jobim
Coplas de mi tierra de M. Palau
Caravan de D. Ellington/J. Tizol
Chega de Saudade de A. C. Jobim
Handful of Keys de F. Waller

 

Per a més informació: www.spanishbrass.com