Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Publicat a panorama-actual.es

Juan V. Mas QuilesL'obra, que ha posat en circulació l'Editorial de Música Piles, es donarà a conéixer en un acte a què acudiran, a més de l'autor, Manuel Galduf, catedràtic de Direcció d'Orquestra del Conservatori Superior ´Joaquín Rodrigo´ de València i director de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, Andrés Valero-Castells compositor i professor de Composició del Conservatori Superior ´Joaquín Rodrigo´ i l'editor Jesús Piles.

L'autor va tindre la idea després de conéixer, al llarg de la seua carrera com a director de banda de música, a molta gent amb talent per a compondre, però que no tenia la base teòrica necessària per a escriure obres per a banda. 

Mes Quiles es va adonar que no existia un manual específic que poguera servir de guia els estudiants de composició interessats en la música per a banda pel que va decidir escibir aquest manual a fi de cobrir aqueix "buit".

El director va explicar que fins fa només 20 o 25 anys el repertori de les bandes de música "s'assortia" de transcripcions i arreglaments d'obres simfòniques però ara hi ha obres i autors de gran entitat, i, sobretot, que mostren gran afany de superació, però el compositor encara continua nadant en un mar difús d'idees; no hi ha, per exemple, una obra cima per a banda, capaç de fixar una plantilla determinada per a aquest tipus de formació", explica.

Notícia completa