Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

EUROPA PRESS

La Institució Alfons el Magnànim (IAM) de la Diputació de València ha editat "La primera obra didàctica per a oboé a Espanya: El mètode d'Enrique Marzo Feo (1819-1895)", de Vicent Llimerà Dus.
La didàctica de l'oboé té el seu primer representant significatiu a Espanya en Enrique Marzo Feo. La publicació, en 1870, del seu mètode per a oboé significa el primer intent, per part d'un autor espanyol, de sintetitzar en un manual els coneixements instructius necessaris per a adquirir una tècnica instrumental professional per a oboé correcta i eficaç que permeta controlar tots els aspectes tècnics necessaris per a la interpretació musical amb els distints sistemes d'oboé en ús a Espanya.
Tal com assenyala Vicent Llimerà, "l'original plantejament tècnic d'Enrique Marzo es basa en aspectes tècnics específics amb la qualitat sonora, el control de l'afinació i altres relacionats amb la salut, amb l'actitud i precaució davant de l'estudi després de la ingestió d'aliments".

Així, el mètode de Marzo mostra una preocupació per determinats apartats que fins i tot en l'actualitat segueixen descuidant-se en molts manuals, reflectint una originalitat significativa que és ressaltada en l'informe de 1870 l'Escola Nacional de Música.

Vicent Llimerà Dus, professor superior d'oboé i Premi d'Honor pel Conservatori Superior de Música de València posseeix el Diploma d'Estudis Avançats i és màster en Estètica i Creativitat Musical i doctor cum laude per la Universitat de València. Ha actuat i gravat com a solista junt amb diverses agrupacions musicals nacionals i internacionals. En el camp pedagògic destaca la publicació d'un mètode de tècnica i interpretació per a oboé i un estudi sobre el compositor Francisco José de Castro.

Llimerà ha desenrotllat la seua tasca artística internacional amb el Reinecke Ensemble. És solista de l'Orquestra Simfònica de València i del Grup Instrumental de València amb el que ha obtingut el Premi Nacional de Música 2005 i el Premi Important del diari Levante-EMV.

EUROPA PRESS