Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
andres_valEl nostre Principal Director Invitat, Andrés Valero-Castells ha sigut guardonat amb el tercer premi del VIII Concurs Internacional de Composició per a Instruments de Percussió, organitzat per la Italy Percussive Arts Society i celebrat en la localitat italiana de Fermo.
El segon premi ha anat a parar a les mans de l’autor hongarés Gabor Tallen, mentre que el primer ha quedat desert. Al llarg d’estes huit edicions del certamen, s’ha reconegut el treball de compositors procedents d’una dotzena de països, però és la primera vegada que es premia un autor espanyol, segons ha informat la Fundació Autor en un comunicat.

"M’alegra molt rebre esta distinció, perquè és un premi molt preat en el món de la percussió, però molt especialment perquè el jurat està compost per músics molt reputats en l’àmbit internacional", hi ha explicat Valero-Castells.

El comité de selecció del concurs ha estat integrat per John Beck (Estats Units), Nebojsa J. Zivkovic (Sèrbia), Kevin Bovo (Estats Units), Ruud Wiener (Holanda) i Antonio Santangelo (Itàlia). La "satisfacció" per a l’autor valencià és "doble", ja que ´Impromptu Zeta´, la composició amb què ha obtingut este guardó, serà també la peça d’interpretació obligada en el pròxim Festival Internacional PerKuLlíria de Llíria (València), en 2011.
´Impromptu Zeta´ va ser escrita per Andrés Valero-Castells a petició del músic del Clarín, Enrique Llopis ´Harry´, timbaler solista de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), i proposa, segons el seu propi autor, una "exploració de les possibilitats de la timbala com a instrument solista".
Font: diariocriticocv.com