Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Banda Municipal de ValènciaDivendres 8 d’abril, a les 22:30h, i dintre del Cicle programat amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions, es celebrarà al Teatre de la societat un concert de la  Banda Municipal de València, agrupació musical creada en 1903 que està en possessió de la medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, la Corbata de l’Ordre Civil d’Alfons X El Savi, així com la Medalla d’Or de la ciutat de València, condecoració aquesta última que li va ser concedida amb motiu de la celebració del centenari de la seua fundació.

En aquesta ocasió, la centenària banda estarà dirigida pel director invitat Rafael Sanz-Espert,  actual director titular de la Banda Municipal de Bilbao, qui, en desembre de l’any passat ,va dirigir el Concert de Nadal de la nostra Banda.

El concert estarà integrat quasi en la seua totalitat per obres de compositors del segle XX. A la primera part, la Banda Municipal de València interpretarà la composició per a orquestra i Trikitixa “Bihar Arte”, en una arranjament del propi Sanz-Espert, “Chambrer Symphony n.1”, composició del valencià Josep Suñer que va ser premiada al 2006 amb el Primer Premi Especial “Frederick Fennel” al I Concurs de Composició de la Tokio Kosei Wind Orchestra, i “Samurai”, composició del britànic Nigel Clarke.

A la segona part, la Banda Municipal de València interpretarà la “Dansa de les hores” de “La Gioconda”, òpera del compositor italià del segle XIX Amilcare Pontichelli, i, per finalitzar el concert, “Homenatge a Joaquín Sorolla”, composició del valencià Bernardo Adam Ferrero en la qual fa una descripció musical de diversos quadres del pintor i de la qual la família clarinera conserva tants bons records, ja que  va ser l’obra d’obligada interpretació al Certamen Internacional de València l’any 1988 en el qual la nostra Banda va guanyar el Primer Premi amb Menció d’Honor.

Es poden escoltar aquestes obres als següents enllaços:
- Bihar Arte, de Kepa Junkera, en una interpretació del mateix Kepa Junkera acompanyat de l'Orquestra d'Euskadi (Youtube).
- Chambrer Symphony n.1 de Josep Suñer, en una interpretació de la Tokio Kosei Wind Orchestra (Web de Nuestras Bandas de Música).
- Samurai, de Niegel Clarke, en una interpretació de l'Eastman Wind Orchestra (Youtube).
- Dansa de les hores, de "La Gioconda" d'Amilcare Ponchielli (Youtube).
- Homenatge a Joaquín Sorolla, de Bernardo Adam Ferrero, en la gravació de l'actuació de la nostra Banda Primitiva al certamen de 1988 (Fonoteca del Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València). Podem, a més, veure els quadres que descriu musicalment Adam Ferrero, a part d'escoltar també l'obra partida en quadres interpretada per la nostra Banda Primitiva al web de Nuestras Bandas de Música.