Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies

Banda Juvenil Primitiva de LlíriaArriba el cap de setmana i, amb ell, un nou acte del Cicle programat amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions. En aquest cas, arriba el torn de la Banda Juvenil Primitiva, agrupació creada en 1953 amb l’objectiu de servir com a preparació dels alumnes de l’Escola de Música per al seu posterior ingrés en la Banda. Dirigida per Miguel Ángel Navarro, la Banda Juvenil Primitiva oferirà un concert el dissabte 16 a partir de les 22:00h al Teatre de la Banda Primitiva.

Navarro, actual director titular de la Banda Juvenil, ha elegit un variat programa per a l’ocasió. Obrirà la primera part el pasdoble Santander d’E. Rosillo, al qual li seguirà un altre pasdoble, La concha flamenca, del castellonenc Perfecto Artola, qui va ser deixeble del mestre Julian Palanca, i que constitueix una bona ocasió per a escoltar als joves solistes de saxo, trompeta i clarinet de la Banda Juvenil en uns solos que demanden cert grau de virtuosisme instrumental. Tancarà la primera part la composició d’Emilio Cebrián Una noche en Granada, “inclosa en el programa de concert amb l’objectiu de interpretar una obra d’un compositor vinculat amb la primitiva”, explica Miguel A. Navarro. Una noche en Granada és un poema líric que consta de tres parts: Meditación en l’Alhambra, Serenata a la ‘Mujer Granaina’, on cap destacar l’esplèndid solo de trombó, i ‘Fiesta gitana en el Sacromonte’, on el trepidant ritme de ball es veu interromput per una ‘zambra’ per, al final, tornar al ritme de ball primer.

La segona part és més divertida”, afirma Navarro. I és que la Banda Juvenil interpretarà melodies com The Simpson, de D. Elfman,  banda sonora de la famosa sèrie de dibuixos animats basada en les peripècies de la família Simpson, o una selecció de les cançons més famoses del grup suec ABBA, arranjades per R. Sebregts. El concert continuarà amb la composició Mozart Pop Simphony, en la qual el compositor, T. Sahashi, fa un arranjament amb bateria, guitarra elèctrica i ritmes de swing d’algunes melodies del compositor austríac. La Banda Juvenil finalitzarà el concert amb la interpretació de Paradise, poema simfònic del compositor de Novelda Oscar Navarro que, en paraules de Miguel A. Navarro, “descriu el viatge d’un vaixell que arriba a una illa on s’està celebrant una festa de pirates”.