Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
coralEl proper dijous 28 d’abril, les agrupacions vocals de la Banda Primitiva també pujaran a l’escenari del Teatre per a participar al Cicle de concerts que venen realitzant-se al llarg d’aquest mes amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions de la Banda Primitiva. Al concert, que tindrà lloc a les 20h, participaran els alumnes de tercer i quart de l’assignatura de Coral i la Coral Polifònica de la nostra societat, dirigides ambdues per Empar Llàcer.

El cant coral és una de les manifestacions més antigues de l'ésser humà, ja que dona reposta a la necessitat d'aquest d'expressar els seus sentiments i vivències de forma col·lectiva a través de l'instrument més pròxim i immediat que posseeix: la seua pròpia veu. La pràctica coral és una activitat essencialment socialitzadora, creativa i un mitjà d'expressió dels valors estètics i espirituals de més profund contingut de la persona humana. Constitueix, particularment en els joves, una alternativa atractiva, enriquidora i formativa que ensenya a conviure i respectar a l'altre comunicant vivències que naixen des d'allò més profund i disciplinat de l'interior de l'individu. En aquest sentit, Empar Llàcer remarca la seua “satisfacció d'educar cantant tant a joves com a majors” i afegeix que “encara que ambdues agrupacions tenen finalitats diferents, està clar que la finalitat última tant d'uns com altres és de gaudir del cant coral”.

El concert començarà amb els alumnes de tercer i quart de l'assignatura de Cant Coral, que interpretaran un variat repertori integrat per cançons populars, cançons de bandes sonores de pel·lícules tan conegudes com “La noche del amor”, d'El rey León, o “Voir sur ton chemin” i “Compere Guillerí, de “Les Choristes”. La primera part acabarà amb la coneguda “Thank you for the music” d'ABBA.

Els alumnes de quart seran la primera promoció que acabarà grau elemental realitzant els quatre cursos de Cant Coral”, comenta Llàcer, qui s'ha mostrat “orgullosa dels meus alumnes perquè he vist el progrés d'aquestos quatre anys d'una manera molt evident” ja que “algunes veus que eren incapaços d’afinar o d’entonar ara canten de meravella” i, a més, “els xiquets i xiquetes han descobert que també es pot fer molta música amb aquest instrument que tots tenim com és la veu”. La jove directora de Benifaió es mostra també encantada amb els seus alumnes i amb “l’estima que tenen per una assignatura que començà mirant-se amb recel i que ara fan el possible per no faltar a la seua hora setmanal de cor”.

La Coral Polifònica serà l'encarregada d'interpretar a la segona part un també variat i interessant repertori integrat per cançons populars, havaneres i boleros. Al front d'aquesta agrupació vocal, que va participar en el VI Festival de Cors de setmana Santa que es va celebrar a l'església de La Sang el passat diumenge 17 d'abril, porta Empar Llàcer quasi tres anys, qui ha declarat que “encara que el treball amb aquesta agrupació és molt més costós ( els seus components aprenen les partitures per imitació ja que no saben solfeig ), realment em sent molt satisfeta de l’esforç i les ganes que posen per millorar cada dia”. “Els demane coses que moltes vegades ni jo mateixa puc entendre com ho poden fer sense saber música. Sens dubte, el resultat sempre és molt digne i molt correcte i d'això han d'estar ben orgullosos, com també ho estic jo” ha afegit Llàcer.

Per últim, Empar anima i invita a tots a acudir al Teatre de la Banda Primitiva a gaudir del concert d'aquestes dues agrupacions vocals: “vos esperem el proper dijous”.