Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
BerkleeEl I Campus Internacional de la Universitat Berklee College of Music arranca aquest dilluns al Palau dels Arts Reina Sofia de València i al Teatre sala de Concerts de la Banda Primitiva de Llíria amb els cursos de Direcció de Banda i d'Arranjaments i Composició per a bandes.
'Berklee València' pretén aconseguir una barreja única de música clàssica i contemporània mitjançant la fusió de la tradició cultural que representen les bandes de música de la Comunitat Valenciana i la modernitat del Berklee College of Music, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
En concret, al curs de Direcció de Banda, que se celebrarà del 9 al 13 de juliol, es brinda als 16 alumnes l'oportunitat d'aprendre a ser director professional de bandes simfòniques. Pretén ajudar els alumnes a comprendre i a seleccionar apropiadament els estils musicals, a desenvolupar la seva musicalitat, a elaborar partitures a nivell professional i a posar en pràctica tècniques d'assaig avançades. Aquest curs, dirigit per Rafael Sanz, a més dels alumnes actius, permet un total de 20 alumnes oients, es realitzarà al Teatre sala de Concerts de l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.

També aquesta setmana, George Fritz, professor del Curs de Arranjaments i Composició per a bandes, brindarà als 8 alumnes escollits l'oportunitat d'aprendre el necessari per compondre i fer arranjaments per a bandes, ja que compondre l'obra només suposa la meitat de la feina i una vegada escrita cal assegurar-se que la peça funciona a la perfecció tant en la seva forma, orquestració, com en les dinàmiques i les articulacions per a realçar el millor d'ella.
Les classes inclouran desenvolupament i escriptura melòdica, orquestració d'obres pròpies, creació i desenvolupament de partitures i producció d'una demostració a nivell professional de les composició dels alumnes.
En el Curs de Repertori de Banda, que se celebrarà del 18 al 22 de juliol i impartirà també George Fritz, els 11 alumnes actius i els 9 passius aprendran a analitzar les peces interpretades en el certamen anual de bandes de València. A més, durant quatre dies, els amants de les orquestres de vent podran assistir al Certamen Anual de Bandes de Música, en què s'interpretaran 60 peces de més de 30 bandes de música.