Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
ndex de l`article
20 anys de l'Orquestra
Rafael Villarejo
Els músics
Programa
Totes les Pgines
20 anys d'OrquestraSembla que va ser ahir, que els anys no han passat i que celebrem el primer concert de la nostra orquestra, però no, no és així. El temps passa inexorablement, i sense tot just adonar-nos, l'Orquestra de la Primitiva acaba de complir dues dècades, motiu suficient perqué tots els clarineros i aficionats a la música en general ens sentim feliços i orgullosos, i per descomptat per a rendir-li un merescut homenatge.
En aquell ja llunyà 1988, l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, sota la presidència de D. Miguel Enguídanos, i amb la finalitat d'adaptar-se als grans canvis pedagògics, musicals i professionals que s'acostaven, va prendre la decisió de crear l'Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva, per a d'aquesta manera, donar entrada en l'escola de música primer, i en l'orquestra després, als nous estudiants d'instruments de corda que entrarien a formar part de la nova agrupació.

Els inicis no van ser fàcils, faltaven xiquets que s'il•lusionaren amb el violí o la viola, i lògicament, no era fàcil convèncer als pares perqué els seus fills estudiaren un instrument de corda que no fóra el violoncel i contrabaix, donat que el normal en la Primitiva era tocar els instruments característics que componen la plantilla d'una gran banda, i lògicament, tocant el violí o la viola, mai podrien ingressar en la Banda Primitiva.

A poc a poc i sota l'experta i brillant batuta de D. Rafael Villarejo, primer director de l'orquestra, el nou projecte va agafar forma, i el grup va començar a funcionar. La nostra escola va passar d'estar formada solament per professors i estudiants de vent i percussió a ser una escola amb professors i estudiants de corda, que amb gran dedicació i moltíssima il•lusió, van aconseguir que la Banda Primitiva comptara entre les seues agrupacions, amb una esplèndida orquestra.

Moltes hores d'estudi, assajos, viatges, bons i dolents concerts, generacions de bons instrumentistes, èpoques millors i pitjors, directors, anècdotes, etc. formen part de la vida de l'orquestra i el dia de Santa Cecília és la millor data possible per a brindar-li el seu homenatge, i coincidiran amb mi que vint anys bé es mereixen una celebració.

L'Orquestra segueix més viva que mai, amb projectes i renovada il•lusió, tant per les generacions passades com per les presents, i esperem, que per les futures. Apostem per seguir projectant l'orquestra cap al futur, i des de la societat, animem a tots els pares i alumnes que seguisquen esforçant-se per continuar avant, i anime als xavals que tinguen previst estudiar música, que es decidisquen per tocar aquests bells i nobles instruments de corda, donat que encara pot ser que no ho pensen, se’ls pot obrir un gran futur com a músic professional. Per acabar aquesta introducció al programa, i en nom de la Banda Primitiva, vull donar-li les gràcies a D. Rafael Villarejo, vertader propulsor en els inicis de l'orquestra, per la seua gran dedicació, per prestar a la Banda Primitiva tota la seua experiència, saviesa i bon fer, i com no, enhorabona pel gran treball que va fer, i les magnífiques llavors que va sembrar en aquells primers anys. Per tot el que has fet Rafa, gràcies i enhorabona, avui també és el teu dia perqué t'ho mereixes.

També moltes gràcies a cadascun dels integrants que han format part de l'agrupació des del dia de la seua fundació, fins a l'actualitat, als directors i com no, moltíssimes gràcies a tots els pares i mares, per la paciència que han tingut i espere que seguisquen tenint, suportant hores i hores d'assajos, i pel seu suport incondicional a l'Orquestra de la Banda Primitiva, sense ells, possiblement l'orquestra no existiria.

Res més senyores i Senyors, feliços 20 anys, felicitats Senyor Villarejo, i com diu la típica cançó que solem cantar en cada aniversari" i que complisques molts més"
Salvador Navarro
President de la Banda Primitiva de Llíria


RAFAEL VILLAREJO VESSES

 Rafael VillarejoNaix a Madrid en 1939. Fill de l'eminent clarinet Francisco Luis Villarejo, s'inicia en la seua afició a la música acudint des de la seua infantesa als concerts de la Banda Municipal de Madrid i de l'Orquestra Nacional d'Espanya, de les formacions de la qual era component el seu pare, de qui comença a rebre els primers ensenyaments de solfeig, harmonia i clarinet. Als catorze anys decideix dedicar-se a l'estudi del violí. Els seus sis primers cursos els desenvolupa en el Real Conservatori de Madrid amb la professora Dª. Ivón Canale, finalitzant-los en el Conservatori superior de Música de València amb el professor D. Juan Alós.
 
En 1965 ingressa com violí en l'Orquestra Simfònica de Bilbao i com clarinetista en la Banda Municipal d'aquesta ciutat romanent en les referides agrupacions fins a 1969. Torna a València i s'incorpora com violí a l'Orquestra Municipal de València i més tard, amb l'arribada del mestre Garcia Navarro i a requeriment del mateix, passa a ocupar plaça de viola. Realitza els estudis d'aquest instrument amb el mestre Antonio Pentinat en el Conservatori de València.

En l'any 1977 és nomenat professor auxiliar de violí-viola d'aquest conservatori i més tard catedràtic de viola. Alterna la seua activitat amb la interpretació en grups de cambra, sent membre fundador del quartet de corda “València” i de l'orquestra “Solistes de València”.

Durant la seua joventut va participar en diversos cursos de direcció que, al costat dels ensenyaments del seu pare a través dels anys i amb la referència de mestres com García Navarro o Manuel Galduf, quant a capacitat de treball, i de tants altres que van passar pel faristol de director de l'Orquestra de València, van fer que desenvolupara les seues activitats musicals dirigint diferents agrupacions. Ha estat director titular de les bandes de Quartell dels Valls i de Villar del Arzobispo, amb la qual va aconseguir dos primers i dos segons premis en diferents certàmens, i on va crear l'Escola de Música de la referida societat. També va ser director titular de l'Agrupació Musical “Vicente Jiménez” de Llíria.

En l'any 1986 i per indicació del mestre Manuel Galduf, és nomenat professor de violí-viola de l'Escola de Música de la Societat Banda Primitiva de Llíria i més tard, director de la Jove Orquestra d'aquesta entitat.
Avui se sent especialment orgullós de dirigir a molts dels alumnes que ha tingut durant la seua etapa de professor, la majoria dels quals ocupen plaça en orquestres i conservatoris d'Espanya.


 

ELS MÚSICS DEL CONCERT

VIOLÍ 1r
Miguel Salvador Cano, Juan Carlos Navarro Gimeno, Cristina Llimerá Moreno, Ángel Faubel Cabañas, Inmaculada Valero Ruiz, Maria Teresa Carreres Pérez, Enrique Santes Alamá, Sergi Silvestre Martínez, Catalina Roig, Gerardo Navarro.

VIOLÍ 2n

Rubén Herrero Belda,
Pilar Mar Caballero, Elsa Torres Enguídanos, Mara Manuel Manuel, Roberto Arrúe Báez, Irene Feltrer Albert, Stefany Ramón Juvenka.

VIOLA
Víctor Portolés Alamá, Celeste Aigües Martínez, Ana María Martinez Peñarrocha, Inmaculada Ruiz Cotanda, Silvia Peris Francés, Aida Aigües Martínez, Alba Gorrea Muñoz, Ricard Fuster Gil, Marina Jacinto García.

VIOLONCEL
Rocio Cintero Ramírez, Manuel Santapau Calvo, Miguel Cariñena Santos, Miriam Portoles Izquierdo, Inmaculada Jorge Vidagany, Carla Oliver Torrijo, Lydia Asensi Arnau, Andrea Faubel Ibáñez, MªAmparo Fernandez Mocholí, Mar Torrijo Rodilla, María Fuster Gil.

CONTRABAIX
Carmen Tomás Portolés, Jose Portolés Alamá, Jorge Barona Martínez

PERCUSSIÓ
Jose Manuel Ibáñez Hurtado, Sergio Fernández Cantó, Jorge Fernández Cantó, Mario Herrero Álvarez

TROMPETES
Miguel Cerezo Gil, Jose Vicente Escrig Martínez, Fernando Pascual Torner Feltrer

TROMPA
Salvador Navarro Martínez, Juan Manuel Gómez González, Jose Ramón Palacios Escrig

OBOÉS
Jose Vicente Bayarri Morató, Miguel Enguídanos Tomás, José Puchol Cubero

CLARINETS
Rafael Toledo Morales, Maria Dolores Enguídanos Ruiz, Jose Antonio Martínez Ferrando

TROMBONS
Juan Carlos Igea Gimeno, Vicente Veses Sebastiá, Jose Vicente Faubell Cortell

FAGOTS
Miguel Barona Arnal, Susana Peña Barea

FLAUTES
Maria del Mar Martínez López, IInmaculada Fraile Castellano, Josefina Martínez Cano

ARPA
Ana Maria Martínez Cano 

PROGRAMA

I PART

-Estival (Acuarelas Valencianas) d'E. López Chavarri
-Tres Piezas para orquesta de cuerda d'E. Gomá
-Suite nº 2 de R. Talens

II PART

-Simfonia n. 8 (Inacabada) de F. Schubert
-Petite Suite de C. Debussy


DIRECTOR : RAFAEL VILLAREJO