Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
Vicent Caballer 
Estimats socis i amics:
Com a President de l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria vull convidar-los a aquest concert-homenatge que la Banda Primitiva vol oferir a D. Vicent Caballer Ramírez, un gran pirotècnic que pertany a "una família valenciana que ha dedicat la seua vida a la pirotècnia", sent una saga unida a la història festiva del poble valencià de la seua creació a l'any 1880 fins l'actualitat.
La Pirotècnica Caballer ha sigut pionera de la simfonia de l'esplendor i el soroll, com si es tractara d'una orquestra simfònica interpretant una harmònica peça musical. Una Pirotècnia de la terra que engrandix la festa amb el soroll harmoniós de les "mascletaes" en les que la terra brama, com amb els castells en l'aire que omplin el cel d'un univers de colors donant esperança i il·lusió.
Ningú pot negar que els elements fonamentals dels nostres festejos són la música i la pólvora, que en qualsevol moment del dia i de la nit es pot escoltar l'esclat dels petards i coets, el mateix succeïx amb les notes musicals, que van animant cada moment de la festa. Què seria dels valencians sense la pólvora i la música. Nosaltres, que tot ho celebrem amb traques, trons, xarangues i bandes de música.
Què faríem sense tot això? Si és l'esperit de la nostra tradició.
Per eixe motiu aquest concert és tan especial per a nosaltres com a clariners, donat que ens uneix música i foc. Música amb el meravellós concert que interpretarà la nostra benvolguda Banda Primitiva. I foc amb la presència d’un dels millors pirotècnics de la terra i del món sencer.
Salvador Navarro
President
 
 
 VICENT CABALLER

Vicent Caballer va nàixer el 4 d'abril de 1942 en la localitat de Godella en el si d'una família, la vida de la qual, ja llavors, estava dedicada per completa la pólvora.
A molt primerenca edat, i com si d'alguna cosa genètica es tractara, va despertar en el seu interior la "necessitat" i el magnetisme per la pólvora.
Ja des de xiquet i amb la il·lusió de poder realitzar els primers focs, va proposar als treballadors de son pare un bescanvi per a que li ensenyaren l'ofici a canvi del seu esmorzar.
Va aconseguir tot un rècord: una mascletà disparada per un xiquet de solament 8 anys.
La pirotècnia ha forjat el seu caràcter i tota una vida dedicada a aquest art tan valencià.
La base de tan dilatada trajectòria professional es va gestar a l'antiga fàbrica de Campo Olivar, on dia rere dia amb jornades maratonianes i la inesgotable il·lusió dels treballadors es van crear les llavors del que més tard va culminar en la fàbrica de pirotècnia més gran d'Europa emplaçada en aquesta la nostra terra, Llíria.
Un dels motius que més enorgulleix a Vicent Caballer és portar el nom de Llíria i el de tots els edetans arreu del món.
Vicent és un edetà més, sempre caminant junt al poble de Llíria, i demostrant el seu gran afecte a tan distingida gent.
Entre altres moltes coses, el que caracteritza al poble de Llíria és el seu art i passió per la música, sentiment compartit també per Vicent Caballer.
En cadascun dels seus espectacles combina la seua creativitat amb una perfecta simfonia entre sons.
La presència de la música en el món dels focs artificials és tal que el màxim exponent d'espectacles el constitueix el Piro-musical.
Potser existeixen altres elements capaços de fer-nos emocionar i vibrar amb la perfecta simbiosi de música i foc? Qui no s'ha arribat a emocionar quan la música dibuixa en el cel, com si d'un llenç es tractara, focs artificials?
Dels més recòndits llocs acudeixen al nostre país innumerables persones amb la sola intenció de gaudir i compartir les nostres tradicions.
A través del món de la pirotècnia, Vicent s'ha encarregat durant moltes dècades d'expressar tota la seua passió, entusiasme i ganes d'arribar fins a l'últim racó del planeta, amb l'única finalitat d'il·lusionar i entusiasmar a milions de persones de diverses nacionalitats amb el seu bon fer.
Res d'açò haguera estat possible sense l'impagable esforç i sincera voluntat de tot el seu equip. A tota la seua gent i com ell els nomena, "família", des del fons, "GRÀCIES", gràcies per entregar el vostre bon fer al servei de la nostra il·lusió, més enllà de tot risc, de tot repte. Indubtablement tan importants èxits no haurien estat aconseguits, sense el suport  incondicional de la seua esposa, Amparo i dels seus fills, sempre disposats a sacrificar-se al costat de l'home que aconsegueix emocionar-nos cada dia amb el seu art.
Si hi ha alguna persona que senta vertaderament la seua terra, ella és Vicent Caballer.
Si hi ha alguna persona que senta profundament els colors de la seua bandera, ella és Vicent Caballer.
No s'ha proposat meta que no poguera aconseguir, no ha escatimat esforços en el seu camí, tota una vida dedicada a fer més feliços als valencians, només el que es fa de cor pot aconseguir tan importants èxits.
Volem agrair a la distingida Banda Primitiva de Llíria, vertaderament "una de les millors del món", la iniciativa d'aquest sentit homenatge, i a a tots vosaltres, "amics", gràcies per compartir amb nosaltres quest dia tan especial per a tota la família Caballer.
Programa

I PART:

-Trons , falles i fallers (Pasdoble) de Fco. Belda
-Música per als reials focs d'artifici de G.F. Haëndel

II PART:
-El Amor Brujo (Suite) de M. de Falla
-Romeu i Julieta de S. Prokofiev

Director: Miguel Moreno Guna