Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

 • Àlbum
 • Àlbum
 • Vídeos
 • descarregues

Flash Mp3 Player

BP Notícies
Lo sentimos,este contenido no está traducido.
Sorry, there are no traslations available for this content.


Banda PrimitivaDissabte 27 de novembre, 22:30h
En commemoració a “Santa Cecília” la Banda Primitiva de Llíria oferirà un concert, que aquest any compta amb la presencia d’En Juan Giménez Cerezo com a Director Invitat.

En la Primera Part s’estrenarà l’obra Els Miracles de Sant Vicent, de Raúl Martín Niñerola, per commemorar el 600 Aniversari dels Miracles de l’Aigua. En la Segona Part es farà un Homenatge al Mestre En José Maria Cervera Lloret, que va ser Director Titular de la Banda Primitiva, pel Centenari del seu naixement, interpretant el “Paisatge Llevantí” i “Doña Lola”.

Els miracles de Sant Vicent

 L'obra musical està inspirada en la figura de Sant Vicent Ferrer (València 1350 – Vannes 1419). Sant Vicent Ferrer és molt volgut a Llíria i com que és co-patró del poble és celebra una gran festa popular en el seu honor.

Vicent Ferrer va ser un gran teòric de la lògica exercint com a professor de la dita matèria des de l'any 1370 al 1372 en la universitat de Lleida, una de les més prestigioses de l'època medieval. A més d'un gran lògic, va ser un excel·lent argumentador i, sobretot, un predicador excepcional que seguia fidelment l'ontologia de Sant Tomàs d'Aquino. Sant Vicent Ferrer dominava millor que ningú el difícil art de l'oratòria.

L'obra musical esta dividida en dos temps: 

 • El primer temps “Vicent Ferrer” és una descripció de Sant Vicent. Apareixen tres elements temàtics, dels quals el primer estarà present durant tota l'obra.
 1. El primer element temàtic és una descripció física de Sant Vicent executada pel clarinet baix i posteriorment pel Corn Anglés.
 2.  El segon element temàtic descriu el misticisme i el poder miraculós de Sant Vicent Ferrer que queda corroborat en els més de huit-cents miracles que va realitzar i que serà el tema central del segon temps de l'obra .
 3. El tercer element temàtic intenta descriure eixe esperit lluitador de Sant Vicent Ferrer i la gran virtut de mai rendir-se davant de cap esdeveniment.
 • El segon temps de l'obra està dividit en dos seccions, cada secció és un miracle dels tants que va obrar Sant Vicent Ferrer. Els dos miracles que ens interessen per a este segon moviment són el “Miracle del pou” o “Miracle de la sabateta o del pouet” i el “Miracle de la sequera” o “Miracle de la font de Llíria”.
 1. La primera secció del segon moviment, “ Miracre del pouet o sabateta” està inspirada en el dit miracle. Compte la tradició que estava el xiquet Vicente Ferrer jugant amb altres xiquets en un hort pròxim a sa casa, quan a un d'ells se li va caure el seu sabata a un pou que allí es trobava i que abastia d'aigua a la vivenda. La sabata va quedar en el fondo perquè el nivell de l'aigua era profund. El xiquet va començar a plorar per la reprimenda que rebria en sa casa. Vicente Ferrer, commogut va fer pujar el nivell de l'aigua del pou i així va emergir també la sabata del seu company.
 2. La segona secció del segon moviment, “Miracle de la font de Llíria” està inspirada en el miracle que Sant Vicent Ferrer va obrar en la població de Llíria. Conta la història que amb l'ànim d'afavorir algunes poblacions del Regne de València, es va dirigir a moltes d'elles. El dia 26 d'agost e 1410 es va dirigir a Llíria, ja que els seus veïns estaven summament afligits per haver-se'ls-hi assecat la seua cabalosa font, que era tota la seua font de riquesa. Compadit el Sant, va celebrar missa en el lloc on solia brollar l'aigua i beneint-lo, va tornar a eixir aigua en abundància, prometent el sant que mai faltaria allí l'aigua, com així continua sent en l'actualitat. En el dit lloc conegut com “ Sant Vicent de Llíria”, es va alçar una ermita en honor al Sant i es va habilitar posteriorment com a zona de recreació. En esta segona part del segon moviment cal ressaltar que apareix una cançó popular que posteriorment el sacerdot Llirià Miguel Alonso Tomás li posa lletra i per tradició es canten estos “ Gojos” en honor a Sant Vicent que tot Llirià bé coneix.
Raúl Martín Niñerola
Raúl Martí(Llíria, 7-3-1983) comença els seus estudis musicals com a percussionista en el si de l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria (València) i els continua en els conservatoris de Castelló, València i a Corunya. Obté el títol professional de percussió i el títol superior de composició amb matricula d'honor i premi fi de carrera.

Ha assistit a diversos cursos de perfeccionament musical en l'especialitat tant de percussió com de composició i direcció destacant els següents: Curs d'interpretació musical ciutat de Llíria en l'especialitat de percussió 2001 amb els professors Miguel Bernat i Octors-Gustin Georges, Curs d'interpretació musical ciutat de Llíria en l'especialitat de percussió 2002 amb els professors Miquel Bernat i Enrique Llopis (timbaler de l'orquestra de la RTVE) , Curs La música en el cine impartit pel professor Ramón Giner Bou, diversos cursos de composició i orquestració amb els professors Antón García Abril, Tomás Marco, Zulema de la Cruz, Carlos Cruz de Castro i Leonardo Balada. Curs de direcció Romaria Víkinga de Catoira amb el mestre José Rafael Pascual Villaplana. Curs de Postgrau en composició amb el mestre Leonardo Balada en la Universitat Politècnica de València.

Esta en possessió del premi acadèmia tercer mil·lenni 2005 en l'especialitat de percussió. 

Té diverses obres tant per a banda de música com per a orquestra, grups de cámara i música vocal.

La seua composició per a banda “A revolta Irmandiña” va guanyar el primer premi en el certamen de Bandes de música Galícia i va ser obra obligada en la segona secció del III Certamen Autonòmic de Bandes de música Galícia. La seua última composició per a banda, “Els miracles de Sant Vicent” va ser un encàrrec de la confraria de Sant Vicent Ferrer de Llíria per al tancament de l'any Vicentí i està programada la seua gravació per la Banda Primitiva de Llíria en un cd de música paralitúrgica patrocinat pel M.I ajuntament de Llíria.

Les seues obres han sigut interpretades per agrupacions com la Banda Municipal de Santiago de Compostel·la, Banda municipal d'A Corunya, Banda Primitiva de Llíria, Orquestra Primitiva de Llíria, Banda Municipal de Lalín, Banda Recreativa e cultural de Bandeira, Banda de Chantada a més de distintes i variades agrupacions instrumentals.

En l'actualitat Raúl exercix com a professor d'harmonia en el conservatori de música professional de Lalín (Pontevedra) i com a director de l'escola i banda Ateneo de Negreira (A Corunya).

Juan Giménez Cerezo

Naix en Algemesí (València). Llicenciat en les especialitats de Piano, Trompeta, Solfeig, teoria de la música i repentització, Composició i Orquestració, Direcció d’Orquestra i Direcció de Cors, pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i “Manuel Massotti” de Múrcia; obté el “Premi d’Honor” final de Grau Mitjà i final de carrera en Composició i Orquestració, en Transport i Repentizació i en Direcció d’Orquestra. Està en possessió del títol del “Master d’Estètica i Creativitat Musical” per la Universitat de València.

Des de 1989 fins 1992, treballa com a músic d’estudi, de director, arreglista i productor musical en la Televisió Valenciana (Canal 9).

Fundador i director des de 1989 de la “Jove Orquestra Joan Bta. Cabanilles” d’Algemesí. En 1993-1998, és professor de piano, harmonia i formes musicals en els Conservatoris Professionals de Música “José Melchor Gomis” d’Ontinyent i “Mariano Pérez” de Requena. En 1998-2002 és professor de música d’ESO en els IES “Herminio Almendros” d’Almansa (Albacete) i “Jaume I” d’Ontinyent (València).

Director invitat de nombroses agrupacions nacionals i estrangeres: Orquestra Simfònica del Teatre Nacional d’Opereta “Ion Dacian” de Bucarest (Romania), Orquestra Filharmònica “Ion Dumitrescu” de Rm. Valcea (Romania), Orquestra de Cambra “Carmen-Sylva” de Bucarest (Romania), Orquestra Simfònica de les “Illes Balears”, Orquestra “Cervera Lloret”, Orquestra “Ciutat d’Elx”, “Orquestra Clàssica” de València, “Jove Orquestra de la Comunitat de Murcia”, Orquestra i Banda “Santa Cecília” de Cullera, “Banda Municipal” d’Alacant, “Banda Municipal” d’Albacete, “Banda Municipal” de Sevilla, etc.

Ha treballat com a arreglista, pianista i productor musical per a la multinacional discogràfica BMG, col·laborant amb solistes de prestigi internacional, com Montserrat Caballé i Montserrat Martí;així com amb la “Brandenburgische Philharmonie” de Postdam (Alemanya), la “SWR Rundfunkorchester” de Kaiserslautern (Alemanya), Grup Enigma, Orquestra de Cambra de l’Auditori de Saragossa, Quartet “Adolf Sax”, entre d’altres artistes i agrupacions. Recentment col·labora amb el considerat per la premsa internacional “el xiquet prodigi de la trompeta” Rubén Simeó, arreglant varies obres simfòniques per a la multinacional AVEX- CLASICS.

Com a compositor estrena diverses obres de cambra i simfòniques: en el Palau de la Música de València, en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, així com en altres recintes de diverses ciutats espanyoles i estrangeres com: Boston i Cambridge (en E.E.U.U.), Granada, Sevilla, Palma de Mallorca, etc... En maig de 1999 rep la “Menció d’Honor ” en el I Concurs de Composició per a dolçaina i banda de música “ Ciutat d’Algemesí ”, per la seua obra “Discrepàncies”.

Ha realitzat cursos de perfeccionament musical i postgrau, tant en Espanya com en l'estranger, en les especialitats de Composició i Direcció d’Orquestra amb: Robert Beaser, Samuel Adler, David P. Graham, J. María Cervera Lloret, José Collado, Manfred Trojahn, Marian Didu, Jesús López-Cobos, Arturo Tamayo, José Luis López, Cesar Cano, Antoni Ros Marbá, Amando Blanquer, Gianluigi Gelmetti , etc.

En l’actualitat és director titular de la “Orquestra Juan Bta. Cabanilles” d’Algemesí (Valencia) i des de 2002 de la Banda Municipal de música de Palma de Mallorca.


PROGRAMA DEL CONCERT.

I PART

Els Miracles de Sant Vicent (*)..................................

R. Martín Niñerola

Paisatge Llevantí (**)...............................................

J. Mª Cervera

Tocata Festiva ..........................................................

J. van der Roost

II PART

Doña Lola” (Pasdoble).............................................

F. Grau

Els Planetes, Op. 32....................................................

I.-Marte; II.-Venus; III.-Mercuri***;

IV.-Urà***; V.-Júpiter

G. Holst

Arr.: A. Malato / E. Pastor

(*) Estrena absoluta.

(**) En el centenari del naixement de J. Mª Cervera Lloret.

(***) Primera audició per la Banda Primitiva de Llíria.

DIRECTOR: JUAN GIMÉNEZ CEREZO