Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
Lo sentimos,este contenido no está traducido.
Sorry, there are no traslations available for this content.


Image

La Banda Primitiva ha gravat un nou Disc Compacte titulat PLATA amb motiu de la seua participació al Castell de l'Olla d'Altea el dia 11 d'agost de 2007. La gravació ha estat realitzada al Saló-Teatre de la Societat del 22 al 24 de juny.

Al disc es pot escoltar la Sinfonía de plata, una peça composada per Andrés Valero Castells exprofés per a l'espectacle pirotècnic d'Altea. L'obra està interpretada per, a més de la Banda Primitiva, el Gran Coro @rsXXI i Kontakte Grup de Percussió, dirigits tots ells pel mateix compositor.

Valero explica que ha concebut esta obra "perquè interactue amb els focs d'artifici; perquè la música i la pirotècnia es potencien mútuament". "Així, per exemple, que l'inici de l'obra siga molt tímbric no distrau l'atenció del públic de l'espectacle de color que es desplega en el cel o l'ús d'efectes de percussió contestant a les carcasses que es disparen; açò fa que el directe siga el marc més adequat i emotiu per a disfrutar-la".

A més de la simfonia, el CD inclou Música per als reials focs d'artifici de Haendel en una transcripció per a banda del mestre clariner Manuel Galduf, i Fanfarria de plata, també d'Andrés Valero.

D'altra banda, el poema que apareix en la Simfonia --realitzada a encàrrec de l'Institut Valencià de la Música (IVM)-- és obra de l'escriptor Ricardo Bellveser, amb qui Andrés Valero ha treballat estretament així com amb el pirotècnic Miguel Zamora Caballer, responsable del castell que es va disparar a Altea.

La Confraria del Castell de l´Olla, promotora d'este concert, ha posat a la venda més de 2.000 cd's amb tota la música que estes tres formacions oferiren durant l'espectacle de l'11 d'agost i que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i Cultura d'Altea.

 

Contingut del CD:

 

Andrés Valero Castells (1973)

Ací podeu escoltar alguns fragments del CD:

Get the Flash Player to see this player.

1. Fanfarria de Plata (2004-AV53) 5:24
   
G. F. Händel (1685-1759)

Música per als reials focs d'artifici

2. Ouverture 8:00
3. Bourrée 1:33
4. La Paix 3.03
5. La Réjouissance 2:42
6. Menuet I i II 2:43
   
Andrés Valero Castells (1973)

Sinfonía de Plata (2007-AV65)

7. 4·1 Introducción y Danza 6:47
8. 4·2 Tranquilo 6:57
9. 4·3 Duelo 3:17
10. 4·4 Cadencia 4:43
11. 4·5 Fanfarria II 5:25