Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
Lo sentimos,este contenido no está traducido.
Sorry, there are no traslations available for this content.


EUROPA PRESS

La Institució Alfons el Magnànim (IAM) de la Diputació de València ha editat "La primera obra didàctica per a oboé a Espanya: El mètode d'Enrique Marzo Feo (1819-1895)", de Vicent Llimerà Dus.
La didàctica de l'oboé té el seu primer representant significatiu a Espanya en Enrique Marzo Feo. La publicació, en 1870, del seu mètode per a oboé significa el primer intent, per part d'un autor espanyol, de sintetitzar en un manual els coneixements instructius necessaris per a adquirir una tècnica instrumental professional per a oboé correcta i eficaç que permeta controlar tots els aspectes tècnics necessaris per a la interpretació musical amb els distints sistemes d'oboé en ús a Espanya.
Tal com assenyala Vicent Llimerà, "l'original plantejament tècnic d'Enrique Marzo es basa en aspectes tècnics específics amb la qualitat sonora, el control de l'afinació i altres relacionats amb la salut, amb l'actitud i precaució davant de l'estudi després de la ingestió d'aliments".

Així, el mètode de Marzo mostra una preocupació per determinats apartats que fins i tot en l'actualitat segueixen descuidant-se en molts manuals, reflectint una originalitat significativa que és ressaltada en l'informe de 1870 l'Escola Nacional de Música.

Vicent Llimerà Dus, professor superior d'oboé i Premi d'Honor pel Conservatori Superior de Música de València posseeix el Diploma d'Estudis Avançats i és màster en Estètica i Creativitat Musical i doctor cum laude per la Universitat de València. Ha actuat i gravat com a solista junt amb diverses agrupacions musicals nacionals i internacionals. En el camp pedagògic destaca la publicació d'un mètode de tècnica i interpretació per a oboé i un estudi sobre el compositor Francisco José de Castro.

Llimerà ha desenrotllat la seua tasca artística internacional amb el Reinecke Ensemble. És solista de l'Orquestra Simfònica de València i del Grup Instrumental de València amb el que ha obtingut el Premi Nacional de Música 2005 i el Premi Important del diari Levante-EMV.

EUROPA PRESS