Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
Lo sentimos,este contenido no está traducido.
Sorry, there are no traslations available for this content.


llacet_concertEl Cicle que s’està celebrant a la Banda Primitiva amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions, programa per al diumenge 10 d’abril a les 19h un concert del grup de metalls i percussió Llacet BrasBand, una agrupació musical formada per joves professionals i estudiants de música, majoritariament pertanyents a la plantilla de la Banda Primitiva,  que, des de 2004, i sota la direcció de José Vicente Escrig, treballen per a donar a conèixer les innumerables possibilitats que la música de cambra per a metalls i percussió pot oferir al món de la música.

L’existència dels instruments de metall i percussió es remunta a milers d’anys abans de la nostra era. Els antics compositors eren cautelosos a l’hora d’assignar als instrumentistes de metall una música massa arriscada o complexa. Varen escriure fanfàrries i altres peces breus per a actes a l’aire lliure, com processons o funerals, confiant en que els espais oberts absorbiren qualsevol imperfecció tonal. Com sonaven aquestes composicions en aquella època entre en el terreny de l’especulació. No obstant, quan els músics moderns les aborden son espectaculars i encantadorament concises. La popularitat de les agrupacions de metall al segle XX ha estimulat a molts compositors a fer arranjaments de tot tipus de música per a aquestes així com a composar esplèndides peces noves. Al concert del diumenge, doncs, tindrem oportunitat d’escoltar algunes d’aquestes composicions originals per a grup de metalls i percussió així com també alguns arranjaments per a aquest tipus d’agrupacions.

En concret, a la primera part es podran escoltar tres obres originals per a agrupació de metalls i percussió de tres compositors nord-americans. En primer lloc, la imponent March for Timpani and Brass de Brent Heisinger, una composició escrita per a Bonnie Lynn Adelson, primera dona percussionista que va formar part de la plantilla d’una orquestra europea. En segon lloc, la Llacet BrassBand interpretarà Mutations from Bach, de Samuel Barber i, per a finalitzar, Four Songs, una sèrie de quatre cançons escrites per William Schimdt.

La segona part canviarà totalment de registre, ja que l’agrupació de metalls i percussió interpretarà tres peces extretes del món del jazz, de les bandes sonores i dels musicals. Stardust de Hoagy Carmich, una cançó composada en 1927 i que ha esdevingut un standard, essent gravada per músics tan importants en el món del jazz com Glenn Miller, Louis Armstrong, Billie Holliday o Dizzy Gillespie,  obrirà la segona part. Li seguirà un arranjament de la banda sonora de Goldfinger, pel·lícula protagonitzada pel famós espia britànic James Bond. Per a finalitzar el concert, la Llacet BrassBand oferirà una selecció del musical de  A. Lloyd Webber, El fantasma de la ópera.