Clarín Ràdio radiobanda.com

Idioma

Participa

  • Àlbum
  • Àlbum
  • Vídeos
  • descarregues

Flash Mp3 Player

BP  Notícies
Article Index
20 anys de l'Orquestra
Rafael Villarejo
Els músics
Programa
All Pages
Lo sentimos,este contenido no está traducido.
Sorry, there are no traslations available for this content.


20 anys d'OrquestraSembla que va ser ahir, que els anys no han passat i que celebrem el primer concert de la nostra orquestra, però no, no és així. El temps passa inexorablement, i sense tot just adonar-nos, l'Orquestra de la Primitiva acaba de complir dues dècades, motiu suficient perqué tots els clarineros i aficionats a la música en general ens sentim feliços i orgullosos, i per descomptat per a rendir-li un merescut homenatge.
En aquell ja llunyà 1988, l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, sota la presidència de D. Miguel Enguídanos, i amb la finalitat d'adaptar-se als grans canvis pedagògics, musicals i professionals que s'acostaven, va prendre la decisió de crear l'Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva, per a d'aquesta manera, donar entrada en l'escola de música primer, i en l'orquestra després, als nous estudiants d'instruments de corda que entrarien a formar part de la nova agrupació.

Els inicis no van ser fàcils, faltaven xiquets que s'il•lusionaren amb el violí o la viola, i lògicament, no era fàcil convèncer als pares perqué els seus fills estudiaren un instrument de corda que no fóra el violoncel i contrabaix, donat que el normal en la Primitiva era tocar els instruments característics que componen la plantilla d'una gran banda, i lògicament, tocant el violí o la viola, mai podrien ingressar en la Banda Primitiva.

A poc a poc i sota l'experta i brillant batuta de D. Rafael Villarejo, primer director de l'orquestra, el nou projecte va agafar forma, i el grup va començar a funcionar. La nostra escola va passar d'estar formada solament per professors i estudiants de vent i percussió a ser una escola amb professors i estudiants de corda, que amb gran dedicació i moltíssima il•lusió, van aconseguir que la Banda Primitiva comptara entre les seues agrupacions, amb una esplèndida orquestra.

Moltes hores d'estudi, assajos, viatges, bons i dolents concerts, generacions de bons instrumentistes, èpoques millors i pitjors, directors, anècdotes, etc. formen part de la vida de l'orquestra i el dia de Santa Cecília és la millor data possible per a brindar-li el seu homenatge, i coincidiran amb mi que vint anys bé es mereixen una celebració.

L'Orquestra segueix més viva que mai, amb projectes i renovada il•lusió, tant per les generacions passades com per les presents, i esperem, que per les futures. Apostem per seguir projectant l'orquestra cap al futur, i des de la societat, animem a tots els pares i alumnes que seguisquen esforçant-se per continuar avant, i anime als xavals que tinguen previst estudiar música, que es decidisquen per tocar aquests bells i nobles instruments de corda, donat que encara pot ser que no ho pensen, se’ls pot obrir un gran futur com a músic professional. Per acabar aquesta introducció al programa, i en nom de la Banda Primitiva, vull donar-li les gràcies a D. Rafael Villarejo, vertader propulsor en els inicis de l'orquestra, per la seua gran dedicació, per prestar a la Banda Primitiva tota la seua experiència, saviesa i bon fer, i com no, enhorabona pel gran treball que va fer, i les magnífiques llavors que va sembrar en aquells primers anys. Per tot el que has fet Rafa, gràcies i enhorabona, avui també és el teu dia perqué t'ho mereixes.

També moltes gràcies a cadascun dels integrants que han format part de l'agrupació des del dia de la seua fundació, fins a l'actualitat, als directors i com no, moltíssimes gràcies a tots els pares i mares, per la paciència que han tingut i espere que seguisquen tenint, suportant hores i hores d'assajos, i pel seu suport incondicional a l'Orquestra de la Banda Primitiva, sense ells, possiblement l'orquestra no existiria.

Res més senyores i Senyors, feliços 20 anys, felicitats Senyor Villarejo, i com diu la típica cançó que solem cantar en cada aniversari" i que complisques molts més"
Salvador Navarro
President de la Banda Primitiva de Llíria