Va ser creada l'any 1988 a fi que els alumnes de corda de l'Escola de Música de l'Ateneu Musical i d'Ensenyança Banda Primitiva de Llíria pogueren desenvolupar la seua activitat en el seu propi mig: L'ORQUESTRA, ampliant així el ventall de possibilitats artístiques de la nostra societat.

A partir de la seua creació va evolucionar fins convertir-se en l'actual Jove Orquestra , la qualitat musical de la qual ha sigut demostrada en les nombroses actuacions que ha realitzat al llarg de tota la geografia espanyola, participant en els Festivals Internacionals de Jóvens Orquestres organitzades per la Conselleria de Cultura que es celebren al Palau de la Música de València, Festival Mozartmania d'Alfàs del Pi; així com als que anualment patrocina el M.I. Ajuntament de la Ciutat de Llíria.Image

El seu ampli repertori està configurat per obres de totes les èpoques i estils, des del mateix Renaixement a la música més avantguardista i actual.

Juntament amb la resta d'agrupacions de la nostra societat, ha desenvolupat un treball important en la realització i muntatge de diverses obres simfonicocorals com el Messies d'Haendel, Carmina Burana i sarsueles com la Dolorosa i la Parranda.

Sempre amb l'esperit de progressar en les seues programacions, la Jove Orquestra  Primitiva de Llíria col·labora habitualment amb cors i solistes vocals de gran talla com: la Coral Polifònica Valentina, Coral Gregorio Gea, Coral Vicentina de les HH. del Treball de València, DorotaGerkobiak, Amparo Navarro, Ruth de los Reyes, Ignasi Giner, Vicente Antequera, Javier Galán, etc.; destacant la seua participació en els concerts de clausura dels Festivals de la Fira de València en els anys 2002 i 2003 davant de més de 3000 espectadors i la recent clausura del XXVIII edició del Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València.

ImageHa realitzat gravacions per a Canal 9 TV i gravat divesos discos compactes així com la interpretació de la banda sonora d'una pel·lícula.

Des de la seua fundació ha sigut dirigida per Rafael Villarejo, José Fabra, Ramón Ramírez, Andrés Valero-Castells, Luís Cobos, Pilar Vañó, Manuel Galduf, entre altres.

Actualment i des de desembre de 2014 és dirigida per José Vte Escrig Martínez.

Pròxims esdeveniments

Abril 2019
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Retransmissió Concurs Bankia

Taller de lutheria Sergio Martí

Joieria Falomir

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand