Salvador Marí és el nou director de la Banda Juvenil de la Banda Primitiva de Llíria. Ixa és la decisió que va prendre ahir, per unanimitat, la Junta Directiva de la societat. D'esta manera, es troba reemplaçament immediat a la vacant deixada per José Plaza Alfaro, després de la seua dimissió.

El nou director de la bandeta ha sigut escollit entre una sèrie de candidats estudiats per la Junta Directiva. Havien sigut quatre els interessats en ocupar la plaça de director de la Banda Juvenil de la Primitiva, però la direcció de la societat va estudiar totes les opcions possibles.

Els criteris per a determinar l'elecció han sigut diversos, encara que han primat ser músic de la societat i tindre experiència en la direcció de bandesA més, la Junta Directiva ha valorat molt positivament la trajectòria professional de Salvador Marí, com a professor de conservatori; ja que la direcció de la Banda Primitiva considera que allò que ha de primar, en la Banda Juvenil, és la formació com a músic i el caràcter pedagògic de l'agrupació. 

Demà mateix, a partir de les 11 hores, es realitzarà la presentació oficial de Salvador Marí, com a nou director de la Banda Juvenil de Llíria, davant dels músics de l'agrupació i, també, dels pares. 

 

CV Salva Marí 

Se llicència com a professor superior en l’especialitat de Clarinet en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i realitza estudis del doctorat en música de la Universitat Politècnica de València.

Com a clarinetista ha estudiar amb els principals professors i intèrprets internacionals.

Perfecciona els seus estudis sota la tutela de Jean-Louis Sajoy, clarinet solista de l’Orquestra Nacional de França.

Molt implicat en la vida activa del clarinet, forma part de la Junta Directiva d’Adec, Associació Nacional del Clarinet, fins l’any 2016 organitzant congressos i presidint concursos tant nacionals com europeus de gran prestigi. En l’any 2015, forma part de l’organització i actua en el congrés mundial del Clarinet Clarinetfest2015, que se realitza en Madrid.

Realitza estudis de direcció en l’especialitat de banda en l’"Associated Board of the Royal Schools of Music of London”, en l’acadèmia Allegro amb el mestre Ferrer Ferran i, posteriorment, amb el director d’orquestra Gaspar Sanchis Castillo. Ha realitzat cursos de perfeccionament de direcció en el Berklee College of Music de València.

Entre els anys 2013 i 2015 ha sigut el principal director convidat de la Jove Banda Nacional de Mèxic, realitzant diversos concerts en Morelia, México DF i Chicago i col·laborant en la gravació d’un disc. Alterna la seua activitat docent i artística, com a solista i director, amb la impartició de classes magistrals i cursos.

És membre fundador de l’orquestra Ensemble Musica “Ciutat de Llíria” de la que, a més, és clarinet solista i fundador i director de l’Ensemble de clarinets del Conservatori Professional de Música de Llíria.

Des de l’any 1995 és professor de clarinet del Conservatori Professional de Música de Llíria i, des del 2010, és el director titular de la banda Associació Cultural “Amics de la música” de Sant Joan de Moró. 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand