Juan Manuel Gómez – més conegut al Clarín com el Solito – serà el protagonista del concert de Nadal de la Banda Primitiva de Llíria. I és que el trompista edetà actuarà com a solista en la interpretació del concert de trompa Posidó de Hardy Mertens, una de les obres amb major dificultat i complexes del repertori per a trompa.

Serà el plat fort d’un concert de Nadal que tornarà a portar la màgia al Teatre Sala de Concert de la Banda Primitiva de Llíria. La cita serà el pròxim divendres 30 de desembre, a les 22.00 hores.

I és que la banda, en la segona part del concert, s’enfrontarà a una de les obres més icòniques del repertori orquestral de tots els temps: Quadres d’una exposició, del compositor rus Moursorsky.

La Banda Primitiva, dirigida per Javier Enguídanos Morató, ens oferirà el programa següent:

PRIMERA PART

  • El tio Paco “Parrancano”, pasdoble de Francisco Perelló Aldás
  • Symphonic Overture de James Barnes
  • Posidó (concert per a trompa i banda), de Hardi Mertens; amb la participació del trompa solista Juan Manuel Gómez González

SEGONA PART

  • Quadres d’una exposició de Moursorsky, amb transcripció de Maurice Ravel

Promenade – Gnomus – Promenade – Il vecchio Castello – Promenade – Tuileries – Bydlo – Promenade – Ballet des poussins dans leurs coques – Samuel Goldenberg und Schmuyle – Limoges – Le marché - Catacombae – Cum mortius in Lingua Mortua – La cabane sur des pattes de poule – Le grande porte de Kiev.

 

Les entrades estan a la venda en Secretaria per les vesprades. Com és habitual, l’entrada serà gratuïta per als socis i, per a la resta, tindrà un cost de 3 euros.

 

CV Juan Manuel Gómez

De tradició familiar, el seu avi, pare i onvle han sigut i són trompistes.

Inicià els seus estudis amb son pare Gómez d’Edeta, finalitzant-los amb les màximes qualificacions en el Conservatori Superior de Sant Sebastià i Bilbao. Cursant paral·lelament la carrera en el Conservatorio de Bayonne Cotte Basque.

Perfecciona els seus estudis amb prestigiosos professors com  V. Zarzo, I. James, J. Molnar, E. Terwilliger, M. Hötzel.

És fundador de grups com: Sexteto Edeta, Quinteto de viento Danzi, Iberian Brass o Bilbao Brass Quintet, L'Obac, Quintet de Vents OBC.

Ha sigut trompa principal d’agrupacions com Conjunto Barroco, Banda Municipal de Bilbao, Sarasate Pamplona, Orquesta de Euskadi, Orquesta Castilla-León, O.S.C.O, Lodz, Cluj, Mediterráneo, ONE, ORCAM, Orquesta de Granada, Filarmónica de Las Palmas, Mahler Chamber Orquestra, Orquesta Bandart, también ha sido invitado a actuar con la Orquesta "Arturo Toscanini" (Lorin Maazel) y la Orquesta "Mozart" (Claudio Abbado). Como solista ha interpretado con la B.O.S. conciertos de R. Gliere, R. Strauss, B. Britten y C.M. Weber.

Va col·laborar en el concert del 75 aniversari de la B.O.S., interpretant la Simfonia Concertante de Mozart i Konzertstuck de Schumann, juntament amb S. Dohr de la Filharmònica de Berlín.

Ha sigut professor en els Conservatoris Jesús Guridi de Vitoria, Municipal de Leioa y Andrés Isasi de Getxo. Ha impartit cursos i classes magistrals en en Arrasate, Conservatorio Superior de A Coruña, Curso "Ciudad Valencia", Joven Orquesta de Málaga, Conservatorio de Catarroja, Benisanó, Presjovem de Lucena, J.O.N.C., Conservatorio Superior de Granada, Conservatori del Liceu etc.

Interessat pels instruments antics, estudia Trompa Natural, actuant habitualment amb l’Orquesta Sa Nostra en Baleares, Orq. Barroca de Poznan, Wroclav, Ensemble I Barroquisti o Vespres d'Arnadí.

Ha enregistrat el Concert per Trompa i Banda de L. Aramburu con H. Extremiana i ha estrenat els Concerts per a Trompa i Banda “Edetanos” de García Montalt i “Lauro” de Muñoz, sota la direcció de Miguel Gómez, Ha interpretat el concert Posidó sota la batuta de R. Sanz y H. Adams, entre altres.

En febrer de 2006 va estrenar en Europa el Concert de John Williams amb la B.O.S. sota la direcció del mestre Juanjo Mena.

Manté una intensa activitat camerística, actuant al costat de solistes com Boris Belkin, Armin Rosin, V. Ros, Marisol Mendive, Kai Gleusteen, Cristian Chivu o Wolfgang Streicher.

El 2015 va ser seleccionat pel mestre R. Muti per a la ronda final de trompa principal en la Chicago Symphony Orchestra.

És músic de la Banda Primitiva de Llíria des del’any 1981. Pertany a la B.O.S. des del 1984 i és solista de la mateixa des del 1989. Des de la temporada 2010/11 és Trompa Solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand