La Banda Primitiva de Llíria ha tornat a fer història. El passat diumenge, el Clarín va rebre el reconeixement del món musical valencià en l’homenatge que l’organització del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, ca realitzar dintre de la Secció d’Honor de la competició. 

Tal com va explicar l’organització del Certamen durant la presentació del Clarín, el certamen “realitza un homenatge a la Banda Primitiva de Llíria, amb motiu de la celebració dels seus 200 anys d’història, en reconeixement a la seua trajectòria. De fet, és la primera volta, en els tres segles d’història del certamen, que l’organització fa un homenatge a una banda de música”. 

El Palau de les Arts va ser l’escenari en què es va realitzar este homenatge i on la Banda Primitiva de Llíria, dirigida per Javier Enguídanos Morató, va oferir un extraordinari concert, que va rebre l’ovació d’un públic entregat, en peu aplaudint l’actuació del Clarín; i també dels professionals del món de la música i dels membres del jurat del CIBM Ciutat de València. 

Per a esta ocasió tan especial, la Banda Primitiva va estrena la 1a Simfonia “Hell and heaven” del compositor alacantí Óscar Navarro. Amb esta interpretació, el Clarín va fer ressò de la seues màximes qualitats: una sonoritat excel·lent, una alta qualitat tècnica, l’expressivitat musical i el nivell dels seus solistes, encapçalats pel trompa Juan Manuel Gómez. 

Abans de l’estrena de l’obra, el Clarín va interpretar “Clarin Bicentenari”, pasdoble del compositor José Alamà i composat expressament per a la celebració de l’efemèride del bicentenari de la Banda Primitiva. 

Després de la tremenda ovació del públic del Palau, la banda va interpretar el seu himne no-oficial, el pasdoble “Teniente Raposo” de J. Palanca. 

Els i les músics del Clarin van viure un concert molt emocionant, amb llàgrimes als ulls; reconeixent que es troben vivint un any molt especial: “És una sort ser del Clarín i tenim el privilegi de viure un any històric”. 

Sens dubte, la Banda Primitiva de Llíria va viure un dia per a la història. 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand