L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria va tancar els actes de la programació de Santa Cecília, amb un concert extraordinari, oferit per la Banda Primitiva i els directors invitats Jan Cober i Juan Bautista Meseguer, el passat dissabte 23 de novembre. 

Els dos directors, de reputació internacional, van agafar la batuta de la bicentenària agrupació, que es va emportar el beneplàcit del públic, amb dues parts diferenciades. A la primera part, dirigida per Juan Bautista Meseguer, la Banda Primitiva va interpretar un repertori d’obres del compositor i director, amb l’estrena de l’obra Fantasia para un aniversario, composta amb motiu del bicentenari del Clarín. 

A la segona part, Jan Cober va posar-se al capdavant de l’agrupació per dirigir Simfonia Sevillana de Turina, un obra molt característica del repertori del Clarin, amb què la banda va guanyar el primer premi al Certamen Internacional de Kerkrade l’any 1966; i el 3r moviment de Scheherezade de Rimsky-Korsakov, amb transcripció del clariner Mas Quiles. 

El concert es va tancar amb la interpretació de l’Himne del Clarín i el Himne Regional, sota la batuta del director titular Javier Enguídanos Morató, i amb la participació de la Coral Polifònica Primitiva i el cor de l’Escola de Música del Clarín. 

Abans del concert, es va produir l’entrada dels nous músics de la Banda Primitiva, que van ser: 

Meritxell Chisvert Enguídanos, arpa

Natalia Markovic Prokic, arpa

Nuria Barona Adame, clarinet

Concha Falomir Herrero, clarinet

Lorena Llibrer Benlloch, clarinet

Álvaro Gálvez Salvador, percussió

Sofía Domínguez Pol, saxòfon

Iván López Morató, trompa

Diego Gimeno Ventimilla, trompeta

Miguel Cotanda Llopis, violoncel

Missa Major i dinar de germanor

En la jornada del diumenge, la Banda Primitiva va realitzar la tradicional Missa Major en honor a Santa Cecília, patrona de la música; i la cercavila, amb la participació de la Clarinera Major i Regina de les Muses 2019, Esther Gasent Abadía, i la seua Cort d’Honor, acompanyades per la Banda Juvenil Primitiva. 

En acabar, va tindre lloc un dinar de germanor per als membres de totes les agrupacions a la seu de la societat. En este dinar, es van entregar també els premis BP 2019. 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand