La Banda Primitiva de Llíria ha formalitzat la seua inscripció per al Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) “Ciutat de València” 2020, que tindrà lloc el 19 de juliol. La bicentenària agrupació busca competir en la Secció d’Honor, després de la seua participació fora de concurs l’any 2019, dintre de les celebracions del bicentenari de la societat. 

“El Certamen Internacional de Bandes de Música i la Banda Primitiva tenen una història comuna i volem que continue sent així” explica el president de la societat, José Luis Pérez Veses. “Després de l’any tan extraordinari que hem viscut, tenim clar que hem de seguir assolint reptes i el Certamen de València serà el nostre per a este 2020. La Junta Directiva, el director i els músics; estem molt il·lusionats per tornar a la competició”.

La candidatura del Clarín al CIBM València 2020 aposta per una proposta completament clarinera. A més de la formació a la societat del director titular, Javier Enguídanos Morató; la Primitiva concorrerà amb una obra lliure composta pel compositor i clariner José Alamà Gil, sota el títol Simfonia memorial.

Segons el vicepresident artístic de la societat, Miguel Cerezo Gil, la societat es troba davant “d'una participació inèdita perquè, per primera volta en la nostra història, a més d’amb un director titular de la casa com a l’any 2011; competirem al Certamen amb una obra lliure composta per un músic del Clarín”.

“Pepe Alamà és un compositor amb una reconeguda trajectòria internacional en l’àmbit de la composició. Este és un fet imprescindible a l’hora de fer-li l’encàrrec de compondre l’obra lliure per al Certamen. Si, a més, és un músic del Clarín, l’elecció era clara des del primer moment en què ens posàrem a treballar en el Certamen” afirma Migue Cerezo.

Per altra banda, la Banda Primitiva ha seleccionat el pasdoble Dos sonrisas del compositor clariner Juan Vicente Mas Quiles. En paraules del vicepresident, “interpretar un pasdoble del mestre Mas Quiles, el nostre compositor més veterà, és una manera d’arrodonir una participació 100% clarinera al Certamen”. 

Una volta finalitzat el termini d’inscripcions, l’organització del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” donarà a conéixer les bandes – són un màxim de cinc - que concorreran en la Secció d’Honor. “Estem desitjant competir de nou al Certamen de València. Este 2020 obrim una nova etapa i volem seguir fent història” conclou el president del Clarín.

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand