La Banda Primitiva de Llíria ha rebut la versió definitiva i editada de l'obra "Simfonia memorial", l'obra lliure amb què la bicentenària agrupació competirà en el Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València" 2021. El compositor de l'obra, José Alamà Gil, ha sigut l'encarregat d'entregar-la al president del Clarín, José Luis Pérez Veses. 

A l'acte, celebrat a la Sala de Juntes de la societat, també han estat presents el director titular de la Banda Primitiva, Javier Enguídanos Morató, i el vicepresident de l'Àrea Artística, Miguel Cerezo Gil. 

L'obra hauria d'haver-se estrenat al juliol de l'any 2020, però la pandèmia va posposar la celebració del CIBM "Ciutat de València". "Les circumstàncies han fet que esperem un any per poder disfrutar de l'obra de Pepe" ha explicat el president, José Luis Pérez. "Però esperem que, per fi, a l'any 2021 puguem escoltar esta simfonia i competir de manera excel·lent, com estic convençut, al Certamen del 2021". 

Per la seua banda, el compositor José Alamà ha aprofitat este temps per revisar la composició. "Quan ú compon una obra d’encàrrec d'estes característiques té una data d'entrega, que li marca el límit per treballar en ella. Degut a les circumstàncies excepcionals que estem vivint, ixe temps s'ha ampliat i, per tant, he fet un treball de revisió i millora d'alguns aspectes que, de segur, enriquiran el resultat final". 

“Simfonia memorial” és una obra que s’estructura en quatre moviments: “El Raval”, “El Pare Antoni”, “Malato” i “1819-2019”. El seu treball d’escriptura es basa en una cèl·lula musical de set notes que està present en cadascun dels quatre moviments, a través dels diferents recursos de l’àmbit de la composició.

En este acte, la Banda Primitiva ha presentat també la versió editada del pasdoble "Clarín Bicentenari", composat també per José Alamà, i que va ser la banda sonora de l'efemèride del 200 aniversari de la societat. 

En addició, el compositor clariner ha regalat al Clarín una nova obra "Backing Bach", composició dedicada a la Banda Juvenil i que, segons el vicepresident de l'Àrea Artística, "esperem programar i estrenar esta obra pròximament, perquè la disfrute tota la família clarinera". 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Maig 2024
L M X J V S D
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand