La Banda Primitiva de Llíria està celebrant l'Any Juan Vicente Mas Quiles, amb motiu del centenari del naixement del músic, director i compositor clariner. Però serà este mes de setembre, quan la societat retre homenatge a Mas Quiles amb un concert extraordinari, que tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de setembre, a les 19.30 hores. 

Este concert estarà protagonitzat per la Banda Primitiva de Llíria que, juntament amb el seu director titular Javier Enguídanos Morató, interpretarà un programa conformat per obres i arranjaments del compositor edetà i, també, per algunes de les composicions preferides de Mas Quiles. 

"Serà una jornada molt especial per a tota la família clarinera" explica el president del Clarín, José Luis Pérez Veses, "perquè retrem homenatge a una de les persones més importants de la nostra història. Una figura com la de Mas Quiles, que conjuga la interpretació, la composició i la direcció és única per a la seua època. La seua trajectòria no ha fet més que engrandir el nom de la nostra societat". 

El concert serà les 19.30 hores. L'entrada serà gratuïta, però per assistir-hi caldrà fer una reserva prèvia de les localitats. Serà a partir del dilluns 6 de setembre a la secretaria de la societat o al telèfon 618.09.39.71, amb una reserva màxima de dos localitats per persona. 

"Juan Vicente Mas Quiles: 100 anys d'un clariner polifacètic"

Per altra banda, la societat ha organitzat la conferència - col·loqui "Juan Vicente Mas Quiles: 100 anys d'un clariner polifacètic"; que se celebra este dissabte 4 de setembre, a les 20.00 hores. En ella participen Manuel Galduf Verdeguer,  Juan Bautista Meseguer Llopis, Miguel Vidagany Gil i Andrés Valero Castells. 

En esta taula, s'analitzaran les diferents facetes de Mas Quiles: intèrpret, compositor, arranjador, director i pedagog; a través del testimoni de quatre persones molt lligades al mestre durant la seua carrera professional.