Dintre dels actes del bicentenari de la Banda Primitiva de Llíria, la societat presenta un projecte per recordar i descobrir la història de la construcció del teatre del Clarín. Ho farà el divendres 25 d’octubre, a les 19.30 hores, amb l’estrena del documental “Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta” i la inauguració de l’exposició del mateix nom. 

La peça audiovisual fa un repàs per la historia de la bicentenària agrupació i s’endinsa en el procés de construcció del teatre, a través dels testimonis de persones que van viure, en primera persona, este fet històric del Clarín l’any 1951. A més a més, el documental fa una anàlisi del valor arquitectònic i sonor del teatre amb experts de la Universitat Politècnica de València i una visió personal, amb la participació dels familiars del reconegut arquitecte Joaquín Rieta Sister. 

Després de la projecció del documental, s’inaugurarà l’exposició “Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta”, que es podrà visitar fins el mes de desembre a la Sala de Trofeus de la Banda Primitiva. La mostra se centra en la construcció del teatre, que es va realitzar en tan sols 13 mesos i, també, en la figura de Rieta. 

L’horari per visitar l’exposició serà divendres, de 18.00 a 20.00 hores; dissabtes, de 12.00 a 13.30 hores i de 18.00 a 20.00 hores; i diumenges, de 18.00 a 20.00 hores. 

 “Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta” és un projecte impulsat per la Banda Primitiva de Llíria, amb la col·laboració de la Diputació de València, la Universitat Politècnica de València, Tandem Comunicaciones i Oppo Mobile España. 

Més que una exposició

A més de la projecció del documental i l’exposició, el projecte es completa amb un cicle de conferències i concerts que, amb un objectiu divulgatiu, versaran sobre la música i la seua relació amb l’arquitectura, les arts plàstiques i el cinema, les noves tecnologies i l’ensenyança, entre altres. 

Per altra banda, el projecte té una vessant educativa amb tallers per als cicles d’infantil i primària, preparats pel professorat de la UPV, amb la col·laboració de l’Escola de Música i el Grup de Teatre de la Banda Primitiva de Llíria. 

Per últim, fa un parell de setmanes, es va llançar un concurs de fotografia mòbil amb el teatre de la Banda Primitiva com a protagonista. Participar té premi, perquè es pot aconseguir un dels deus premis del concurs, valorats en total en més de 1.500 euros. 

 

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand