La Banda Primitiva posa en valor el seu valor patrimonial amb l’exposició “Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta”, que va obrir les seues portes per donar a conèixer la riquesa de la sala de concerts del Clarín, recordar el seu procés de construcció i destacar la figura del seu arquitecte, el reconegut Joaquín Rieta. 

La inauguració de l’exposició va córrer a càrrec del president de la Banda Primitiva, José Luis Pérez Veses; qui va estar acompanyat pel Conseller d’Hisenda, Vicent Soler Marco; l’alcalde de Llíria, Manolo Civera Salvador; i un bon nombre de personalitats musicals i polítiques, així com moltes de les persones que han sigut responsables del projecte. 

 

A més de la inauguració de l’exposició, es va produir l’estrena del documental “Una il·lusió col·lectiva. El teatre de Joaquín Rieta”, que va comptar amb nombrosos testimonis que van relatar com va ser la construcció de la sala i quina ha sigut la seua evolució fins a l’actualitat. Un vídeo molt emocionant que va treure les llàgrimes i que va finalitzar amb una grandíssima ovació per part de les més de 350 persones assistents. 

L’exposició, que compta amb el patrocini de la Diputació de València, romandrà oberta fins al 29 de desembre. Els horaris de visita seran divendres, de 18.00 a 20.00 hores; dissabte, de 12.00 a 13.30 hores i de 18.00 a 20.00 hores; i diumenge, de 18.00 a 20.00 hores. 

Què podem trobar a l’exposició? 

La mostra es dividix en diverses seccions temàtiques. En primer lloc, es fa un breu repàs a la història de la banda, amb un recorregut històric per alguns dels guardons més importants, com el del primer Certamen de València de l’any 1888 o el de l’Exposició Universal de Barcelona, 1929. 

La part central de l’exposició, se centra en les diferents seus que ha tingut la Banda Primitiva de Llíria i com va ser el mètode de construcció del teatre, dissenyat per l’arquitecte Joaquín Rieta. Es poden consultar els plànols originals, així com descobrir altres curiositats del recinte. A més, en esta part, també s’ha realitzat un estudi acústic del teatre, gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de València. 

Per últim, l’exposició se centra en conèixer el treball de l’arquitecte Joaquin Rieta, que ha dissenyat a Llíria altres edificis com les Casetes Noves o el col·legi Francisco Llopis. 

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand