Des del passat 28 d'octubre, la Banda Primitiva de Llíria ha deixat de fer sonar la música. La banda, la banda juvenil, l'orquestra simfònica, la coral polifònica i el grup de teatre han parat la seua activitat, com a conseqüència de l'expansió de la Covid19 al municipi edetà. 

Amb una incidència actual de 442,95 casos per cada 100.000 habitants, la societat ha decidit prorrogar la cancel·lació dels assajos de les distintes agrupacions durant quinze dies més, fins al 27 de novembre inclòs. I, per tant, ha hagut de suspendre la programació d'actes de Santa Cecília, la patrona de la música. 

Per quin motiu heu decidit prorrogar la suspensió dels assajos? 

Fa quinze dies, amb tot el màxim dolor, decidírem parar l'activitat de les nostres agrupacions per responsabilitat. La situació a Llíria començava a ser preocupant. L'Ajuntament de Llíria va aprovar mesures específiques per al municipi i, des de la Banda Primitiva, pensàvem que una institució com la nostra també havia de donar exemple i prendre totes les mesures necessàries per tractar de frenar l'expansió del virus. 

Actualment, la situació a Llíria ha empitjorat. S'ha duplicat la taxa d'incidència acumulada en quinze dies i, per tant, no podíem prendre una decisió diferent a la de prorrogar la paralització de la nostra activitat. Estem desitjant que el Clarín reprenga la seua activitat, però cal ser prudents i responsables. 

Esta mesura afecta a la celebració dels actes de Santa Cecília.

Evidentment hem hagut de cancel·lar tots els actes programats. Este fet ha comportat que la decisió haja sigut més difícil de prendre perquè novembre és el mes de la música, el mes en què honrem a la patrona de la música i, habitualment, és un període de l'any amb molta activitat a la nostra societat. 

Són dies de fer música, de rebre als nous integrants de les agrupacions, que hauran d'esperar a ser presentats; de germanor amb el dinar de paelles; d'eixir al carrer amb la cercavila de la Clarinera Major i la Cort d'Honor; i amb la Missa Major cantada. 

Vivim molt intensament el mes de novembre i és dur haver de renunciar a estes celebracions, però entenem que estem vivint un moment extraordinari i que la salut és el més important. Encara que prenguem totes les mesures marcades per les autoritats, com hem fet des del mes de juliol, els assajos i concert reuneixen a un gran nombre de persones. A pesar que les xifres han demostrat que la cultura és segura, creem que no és moment de prendre riscos. 

Com es plantegen les pròximes setmanes? 

En esta situació, hem d'anar analitzant com evoluciona la situació. En quinze dies, la Junta Directiva tornarà a reunir-se i decidirem què fer. És evident que, en el moment que la situació millore, hem de reprendre l'activitat en unes modalitats o altres, perquè és important que el Clarín abandere el foment de cultura i l'associacionisme. 

Totes i tots estem desitjant poder reprendre l'activitat de les nostres agrupacions. Sols vull manar un missatge d'esperança a tota la nostra societat (músics, socis, simpatitzants): la música tornarà a sonar i podrem seguir endavant fent allò que millor sabem fer. Fent allò que fa que tantes i tantes persones s'identifiquen amb una societat emblemàtica com la nostra i, sobretot, fent disfrutar a tots amb l'art dels nostres músics. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Març 2024
L M X J V S D
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand