Miguel Vidagany dirigirà la Banda Primitiva de Llíria en un concert especial que s’ha programat per al pròxim 25 de febrer. El músic, format a la Banda Primitiva i Professor de Clarinet Baix de la Banda Municipal de València, es posarà al front de la banda civil més antiga d’Espanya. Tot un repte!

L’agrupació està començant a preparar l’ambiciós i divers programa, amb música de tots els estils. La Banda Primitiva de Llíria interpretarà transcripcions d’obres orquestrals, seleccions de sarsueles  i obres d’estil contemporani.

El programa que interpretarà serà el següent:

  • Candide, obertura de Leonard Bernstein.
  • Los mártires de Carral, de R. Martín
  • El bolero de Ravel.
  • Pan y toros, de F. A. Barbieri
  • Expedition de Óscar Navarro

El concert serà el pròxim dissabte 25 de febrer, a les 19:30 hores. Les entrades ja estan disponibles en secretaria. Els socis tenen la entrada gratuïta i el preu per a públic general és de 3 euros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CV Miguel Vidagany

Miguel Vidagany Gil naix en Llíria i inicia els seus estudis de solfeig i clarinet als nou anys en l’Escola de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.

Conclou els seus estudis de clarinet de la ma de Francesc Alegre Torrijo de forma lliure en els Conservatoris de València i Madrid.

En 1987 obté per oposició la plaça de Clarinet Baix solista de la Banda Municipal de València, plaça que ostenta en l’actualitat.

Posseeix els títols de professor de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, professor de harmonia, contrapunt, composició i instrumentació, així com els títols superiors de direcció d’orquestra i direcció de cors pel conservatori Joaquín Rodrigo de València.

Ha realitzat cursos de postgrau d’anàlisi musical, interpretació i direcció en l’Aula de Música de la Universitat d’Alcalá de Henares, en la Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Múrcia, Universitat de València, Universitat de Granada i l’Aspen Music School d’Estats Units.

Ha estudiat direcció amb Eduardo Cifre, Vicente Spiteri, Manuel Galduf, Murry Sodlin i Uwe Mund.

Ha sigut director musical de las Bandas Unión Musical de Higueruelas, de la Unión Musical Casinense de Casinos, amb què obtingué el Segon Premi en la Primera Secció en el Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València” en l’any 1995 i 1997 i del Centre Artístic Musical de Moncada.

Com a director invitat ha dirigit el Cor Veterinari Complutense i l’Orquestra Amadeus de Madrid, la Banda Municipal de Palma de Mallorca, la Banda Municipal de València, la SOMU d’Alcàsser, la Banda de l’Ateneu Musical de Cullera.

És fundador i director de l’Ensemble “Grup de Cambra Ciutat de Llíria des del 2000, amb què ha interpretat obres de Copland, Debussy Haydn, Mozart, Britten, Ravel, Wagner, Messiaen, Stravinsky, Dvorak, Bach i Piazzolla entre d’altres.

Ha actuat com a director en els Conservatoris de Ciudad Real, Torrent, Moncada, València i Palma, Ermita de Sant Mateu (Castelló), Teatre Banda Primitiva i Teatre Unió Musical de Llíria, Auditori de Caudete (Albacete), església de la Santíssima Sang de Llíria, Auditori de Tavernes de la Valldigna, Àmbit Cultural del Corte Inglés de València, Teatre el Micalet de València, Teatre l’Agrícola d’Alboraia, Teatre Principal de Palma, Palau de la Música de València Auditori de Xest, Ateneu Mercantil de València, Teatre Romea de Múrcia, Auditori de Paterna, Auditori de Rafelbunyol, Auditori de Bétera, Col·legi Iale, Castell de Benissanó, Auditori de Cullera...

Des de l’abril del 2002 i fins a juliol del 2013 ha sigut director musical de la banda de la Societat Musical d’Alboraia (València), amb què obtingué un primer premi en el certamen de la de la Diputació de València 2003 i un segon premi en el certamen nacional de bandes de música de Múrcia 2004. En maig 2008, dirigint a la Societat Musical d’Alboraia es proclamen guanyadors de la màxima categoria del Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València, obtenint la puntuació més alta de totes les categories i en 2012 debutaren en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de València.

La seua vocació cap a la música i el seu afany de divulgació, li ha portat a realitzar diverses ponències o presentacions destinades als estudiant de música i al públic en general. Temes com:

“La música y sus elementos constitutivos”, “La música: ¿Arte inútil?” o “El director/a musical: entre el compositor y el público oyente” formen part de les seues presentacions.

Des de l’abril del 2016 és director de la Banda Primitiva de Paiporta i, recentment, ha sigut nomenat director i cap de servei de la Banda Simfònica Municipal d’Albacete, càrrec que ocuparà a partir del pròxim mes de març.

 

 

 

 

Exposició: Una il·lusió col·lectiva. El treatre de J. Rieta.

Pròximament

Juny 2024
L M X J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pròximament

Pasdoble "Clarín, bicentenari"

Taller de lutheria Sergio Martí

Go to top

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand